Urheilu

Arkkivihollinen katkaisi Lentopallokerhon voittoputken – "Heillä oli kova halu voittaa palloja"

LP Viesti tyly vieras finaaliuusinnassa erinomaisella puolustuspelillä.
Hämeenlinnan Ronja Heikkiniemen hyökkäys läpäisi LP Viestin Pilvi Kettusen ja Veda Mansikkaviidan torjunnan, mutta Hillaelina Hämäläinen oli valmiina puolustamaan.

Lentopallon naisten Mestaruusliigan neljällä voitolla aloittanut Hämeenlinnan Lentopallokerho kohtasi viimein parempansa perjantaina. Tappio kymmenen vuotta peräkkäin liigan finaaleissa pelanneelle LP Viestille ei ollut yllätys, mutta hieman häkellyttävää oli keskiviikkona Kangasalle 0–3 hävinneen salolaisjoukkueen ylivoima.

Huomattavasti valmiimmalta otteluun vaikuttanut LP Viesti hakkasi taululle luvut 0–3 (21–25, 20–25, 18–25). Viesti kykeni hyödyntämään hyökkäyksissä kaikkia viittä hyökkäyspelaajaansa. Torjunta-puolustuspelissä vierasjoukkue oli valovuoden edellä. Kaikissa erissä LP Viesti karkasi erän puolessavälissä 10 pisteen jälkeen.

 

Hakkuri Kertu Laak johti viime kaudelta tuttuun tapaan salolaisten tykitystä, mutta ottelun vakuuttavin pelaaja oli Viestin libero Hillaelina Hämäläinen. Tämä nosti kaikki harvat vastaanottonsa Veda Mansikkaviidan passattavaksi, mutta oli puolustuspelissä vielä vahvempi.

Hämäläinen puolusti toisesta erästä eteenpäin viime kauden seurakaverinsa, Hämeenlinnan salolaisyleispelaaja Ronja Heikkiniemen hyökkäyksistä suurimman osan.

– Tuttuja vastaan pelatessa tietää aina vähän, mitä on tulossa. Mutta jos ”Hiltsu” hakee noin palloja, niin ei se auta, vaikka tuntisi vastustajan etukäteen, Heikkiniemi naurahti.

Heikkiniemi aloitti ottelun vahvasti tekemällä ensimmäisessä erässä kuusi pistettä. Kahdessa muussa hän teki enää kolme. Lentopallokerhon toinen yleispelaaja Emmi Riikilä ylsi Laakin tapaan 13 pisteeseen, kun jälleen vaikeuksissa ollut Kerho-hakkuri Kayla Principato kokosi 12.

– Tiesimme, että vastustaja tulee peliin sisuuntuneena keskiviikon pelistä. Puolustuspelaamisesta näki, että heillä oli kova halu voittaa palloja. Emme saaneet sitä ihan samalle tasolle. Hyvät hetkemme eivät kantaneet samalla tavalla, Heikkiniemi pohti.

 

Hämeenlinnan päävalmentaja Matteo Pentassuglia arvioi kahteen viikkoon viidennen ottelunsa pelanneen joukkueensa näyttäneen jo väsymisen merkkejä, muttei esittänyt tulokselle tekosyitä.

– Joskus me pelaamme paremmin ja joskus vastustaja. Ei tämä kumoa hienoa kauden alkuamme. Jos me olimme väsyneitä tänään, niin vastustaja oli kuin ninja. Hämäläinen oli paras tänään eikä se ollut tuuria. Hän pysäytti melkein kaiken, mitä heidän puolelleen tuli riippumatta hyökkäsimmekö viitos- vai kuutospaikalle, italialainen kehui vastustajaa.

Hämeenlinna jatkaa liigaa viikon kuluttua Orivedellä Ponnistuksen vieraana.

– Tämä on kova sarja, ja meidän pitää vain oppia käsittelemään väsymystä. Nyt pidämme kaksi lepopäivää, jonka jälkeen palaamme hiomaan sitä, mikä ei vielä toimi. Yhden ottelun häviäminen ei haittaa vielä mitään, Pentassuglia toppuutteli.

 

LP Viestin kokenut valmentaja Tomi Lemminkäinen näki myös, ettei Hämeenlinna ollut parhaassa terässään. Hänestä oma joukkue pelasi silti hyvin, ja ykköspassari Viktorija Tuchashvilin loukkaannuttua isoihin saappaisiin hypännyt nuori Mansikkaviita petrasi omaa peliään.

– Molempien pelissä näkyi, että tärkeitä pelaajia puuttuu ja kentällä on uusia pelaajia. Mielestäni Veda on hoitanut nämä kolme peliä hyvin siihen nähden, että Vikin loukkaantuminen tuli niin lähellä kauden alkua, Lemminkäinen sanoi.

– Molemmat pystyvät pelaamaan parempaa lentopalloa, ja Hämeenlinna vähän edesauttoi meidän voittamistamme. Olisimme voineet voittaa selvemminkin, mutta päästimme joka erässä heitä mukaan peliin omalla huolimattomuudellamme. HäSa

Hämeenlinna–LP Viesti 0–3

(21–25, 20–25, 18–25)

 

Hämeenlinna

Pisteet:

Emmi Riikilä 13/+6Kayla Principato 12/+3Ronja Heikkiniemi 9/0Mara Green 6/+3Laura Laukkanen 5/4

Torjunnat 5

Ässäsyötöt 4

Vastaanottoprosentti 46

 

 

LP Viesti

Pisteet:

Kertu Laak 13/+10Olena Prokopenko 11/+2Lotta Piesanen 10/+6Anna Czakan 8/+6Pilvi Kettunen 6/+4Veda Mansikkaviita 1/–2

Torjunnat 7

Ässäsyötöt 4

Vastaanottoprosentti 38

Päivän lehti

19.1.2020