Urheilu Hämeenlinna

Arttu Kilpi vahvisti SM-johtoaan

Hämeenkyrön juniori oli vakuuttava Ahveniston ratakisoissa.
Arttu Kilpi oli V1600-luokan nopein aika-ajossa ja viikonvaihteen ensimmäisessä kisalähdössä.

Sateisella Ahveniston moottoriradalla kisattiin lauantaina SM-pisteistä kahdessa luokassa. Grand Tourismo ja V1600 saivat kunnian avata pelin.

Lisäksi kansainvälinen F4-luokka ajoi kaksi kilpailustarttiaan.

Myös Formula Fordien piti kilpailla lauantaina, mutta osanottajien vähyyden takia luokka peruttiin viime tingassa. Fordien Cup-pisteissä kolmantena kotiradalleen saapunut Kosti Joutvuo pääsi kuitenkin tositoimiin, kun GT- ja V8 Thunder -luokissa kilpaileva Jarkko Tähtinen lainasi nuorukaiselle V1600-luokan Hondan.

V1600-kisaa hallitsi jo aika-ajossa Arttu Kilpi. Myös alkukesän kisassa Ahvenistolla voittovauhtiin yltänyt Kilpi dominoi jälleen lähtöä lähes mielin määrin.

– Kilpailu oli aika helppo. Pääsin paalulta heti pitämään kärkipaikan, eikä ollut mitään tilanteita kenenkään kanssa. Rasmus (Tuominen) tuli kovaa takana, mutta pääsin turva-auton jälkeen karkaamaan. Aika rauhallisesti sai ajaa, Kilpi kertasi.

Tuominen oli ruutulipulla kakkonen. Niko Kalliokoski pääsi kolmospaikallaan kohtalaisen helpolla, sillä Oskar Dahlbacka ja Simo Rauhala taistelivat neljännestä sijasta maaliin saakka.

Joutvuo oli hyvässä vauhdissa, mutta hänet liputettiin varikolle kesken kisan. Auton valot eivät toimineet, mutta pieni huolto auttoi ja hämeenlinnalainen pääsi jatkamaan kisaa, kuitenkin jo kaukana kärjestä.

Kisan kuudenneksi nopein aika vieraalla autolla oli kuitenkin sunnuntaita ajatellen lupaava näyttö.

Lauantain voitollaan Kilpi on jo menossa vahvasti kohti suomenmestaruutta. Voitto oli tamperelaisnuorukaiselle jo viides kaikkiaan seitsemästä ajetusta startista.

Grand Tourismossa aamun aika-ajon ennakkoasetelmat muuttuivat, sillä märällä radalla autojen tehoerot tasoittuivat. Emil Westman, 21, nousi alun tiukan kamppailun jälkeen lopulta voittoon. Mika Mäkinen taipui kakkoseksi ja Emilin isä John K. Westman vei kolmospaikan ennen Jarkko Tähtistä. Tähtinen oli vielä aika-ajossa kärkivauhdissa, mutta kilpailua ennen alkanut sade teetti janakkalalaiselle ongelmia rengasvalinnoissa.

Näin neljättä sijaa voi pitää eräänlaisena puolustusvoittona.

Formula 4 -luokassa Michael Belov nappasi kuivalla kelillä ajetussa aika-ajossa paalupaikan. Suomalaiset kuitenkin hallitsivat sadekelin paremmin. Kun Isac Blomqvist ja Ivan Berets kolaroivat, radalle tuli turva-auto. Pääosa startista köröteltiin sen perässä, mikä palveli Konsta Lappalaisen tilannetta. Lappalainen oli onnistunut nousemaan kärkeen ennen kolareita.

Toinen lähtö ajettiin kuivuneella radalla. Siinä Tuomas Haapalainen nousi viidenneltä sijalta pikkuhiljaa aina voittoon saakka.

– Kisa meni hyvin, lähtö oli vähän heikko, tipuin yhden sijan. Mutta sitten huomasin heti, että on tosi hyvä kyyti ja pysty helposti poimimaan kuljettajia yksitellen, Haapalainen hymyili.

Jesse Salmenautio oli erittäin viihdyttävässä kisassa hyvänä kakkosena ennen Pavel Bulantsevia ja ykköslähdön voittanutta Lappalaista.

Thunder Race jatkuu sunnuntaina kello 10.15 F4:n aika-ajolla. HäSa