fbpx
Urheilu

Ässät nuiji HPK:n nuoret Porissa – "Tänään oli liian suuri vuori kiivettäväksi"

HPK ei pystynyt ajamaan Ässien karkumatkaa kiinni ja hävisi 6–2 Porissa.
HPK:n U20-joukkueen päävalmentaja Janne Sinkkosta jäi korpeamaan huolimattomuus puolustuspelaamisessa. Kuva: Tomi Vesaharju
HPK:n U20-joukkueen päävalmentaja Janne Sinkkosta jäi korpeamaan huolimattomuus puolustuspelaamisessa. Kuva: Tomi Vesaharju

HPK:n nuorten viikonlopun toinen perättäinen ottelu Nuorten SM-liigassa ei mennyt hämeenlinnalaisten toivoman käsikirjoituksen mukaan.

Monien vaiheiden jälkeen Ässät vei lopulta Porissa voiton lukemin 6–2 (2–0, 1–1, 3–1). HPK:n U20-joukkueen maaleista vastasivat lauantaina Atso Lehtinen ja Joonas VIrtanen. Tuomas Aalto HPK:n maalilla torjui 28 kiekkoa.

Perjantaina Jokereita vastaan kolmen maalin takaa-ajoasemasta nousseelle joukkueelle Ässien ottelun alussa syntynyt kolmen maalin karkumatka oli liikaa. HPK kavensi tilanteeksi 4–2 ilman maalivahtia pelatessaan, mutta lopulta Ässät repäisi luvut suuriksi iskemällä kaksi viimeistä osumaansa tyhjään maaliin.

Vähille yöunille jäänyt HPK-joukkue lähti matkaan Pohjantähti-areenan pihasta kello 6.30 aamulla edellisillan rasitusten kera. Sen taakse Sinkkonen ei kuitenkaan halunnut mennä.

– Tänään oli vähän liian suuri vuori kiivettäväksi Ässien karatessa. Oli huolimattomuuksia puolustusalueen puolustuspelissä, se vuoti tänään. Kolmella kentällä pelattiin, kun (Kasperi) Heinänen tippui pois. Neljää sylinteriä olisi tarvittu tänään, päävalmentaja Janne Sinkkonen niputti.

Ässien Jami Virtanen sai ottelun toisessa erässä suihkukomennuksen väkivaltaisuudesta lyödessään Heinästä kasvoihin.

– Sieltä tempaistiin oikea pubiheijari poskipäähän ja siihen meni Heinäsen iltapäivä sitten. Lääkäri päätti varotoimenpiteenä siirtää hänet sivuun loppupelistä, Sinkkonen puhisi.

HPK:n nuorilla on ollut kokoonpanonsa kanssa haasteita, mutta valoa tunnelin päässä on luvassa. Valtteri Jeskanen, Miska Ronkainen ja Topi Hägg ovat jo lähestymässä pelikuntoa.

HPK:n U20-joukkue on myös antanut omia B-ikäisiä pelaajiaan Kerhon B-nuorten käyttöön. HPK:n B-nuoret kamppailevat parhaillaan alemmassa jatkosarjassa keskikastissa.

– Ei se ole heijastunut toimintaamme. C:n, B:n ja A:n valmentajat istuvat samassa kopissa, joissa avoimesti keskustellaan. Päätöksiä tehtiin jo ennen kuin tiesimme terveystilanteestamme, Sinkkonen totesi.

HPK:n pelit jatkuvat ensi viikon perjantaina kotijäällä HIFK:ta vastaan. HäSa

Menot