Urheilu

Aulangolla pelannut Mika Piltz iloitsee Kalle Samoojan menestyksestä, mutta on huolissaan tasosta kotimaisen golfkärjen takana

Vaikka Suomen golfkärki on ennätyslaaja, huippuvalmentaja Mika Piltz on huolissaan kärjen takana olevien pelaajien tasosta.
Mika Piltz on aina viihtynyt Aulangon golfviheriöillä. Viikonvaihteessa hän pelasi Mid Tourin finaalikisassa Eversti-kentällä.
Mika Piltz on aina viihtynyt Aulangon golfviheriöillä. Viikonvaihteessa hän pelasi Mid Tourin finaalikisassa Eversti-kentällä.

Suomalaisten golfvalmentajien ehdottomaan eliittiin kuuluva Mika Piltz on ollut tärkeänä tukipilarina Euroopan golfhuipulle nousuaan tekevän Kalle Samoojan vierellä.

Turkulainen Samooja oli lähellä jättipottia viikko sitten Sveitsissä pelatussa Euroopan kiertueen kilpailussa, jossa hän sijoittui uusinnan jälkeen lopulta jaetulle toiselle sijalle. Samoojan tilille kilahti kakkostilasta reilut 166 000 euroa, joiden turvin hän varmisti pelioikeutensa Euroopan kiertueelle myös ensi kaudeksi.

Piltz pitää pelioikeuden uusimista todella kovana suorituksena, sillä ensimmäistä kauttaan Euroopan kiertueella pelaavalle Samoojalle suurin osa kilpailukentistä on uusia tuttavuuksia.

– Ja kentät ovat myös paljon vaativampia kuin Challenge Tourilla, Piltz muistutti haastajakiertueen ja pääkiertueen eroista.

Samoojalla oli voitonavaimetkin kädessä Sveitsissä, mutta voitto jäi vielä odottamaan itseään.

– Iso tavoite, ensi kauden pelioikeus, täyttyi jo siinä vaiheessa, kun hän pääsi uusintaan, Piltz sanoi.

 

Tapiola Golfissa omaa golfakatemiaansa pyörittävä Piltz valmentaa Samoojan lisäksi myös Antti Ahokasta ja Roope Kakkoa, jotka molemmat pelaavat rajoitetulla kategorialla Challenge Tourilla.

Kolme vuotta Samoojan kanssa yhteistyötä tehnyt Piltz näkee suomalaisen kilpagolfin tilanteen kärjen osalta hyvänä, mutta kärjen takana on hiljaista.

– Meillä on neljä vahvaa pelaajaa Euroopan kiertueella, mutta meillä ei ole yhtään kunnon kategorialla olevaa pelaajaa Challenge Tourilla. Jatkumon kannalta siellä pitäisi olla 5-6 pelaajaa taistelemassa kärkipään sijoituksista, Piltz sanoi suoraan.

 

Valmentajavelho vapautti kiireisestä työkalenteristaan viikonlopun vapaaksi, jotta hän pääsi välillä myös itse mailan varteen. Piltz osallistui yli 30-vuotiaille pelaajille suunnatun Mid Tourin finaalikilpailuun Aulangolla.

– Olen viihtynyt pikkupojasta asti Aulangolla, ja täällä on aina yhtä hauskaa. En ota näitä kilpailuja niin tosissani. Saan pidettyä pelituntumaa yllä, kun käyn täällä pelaamassa, jaetulle viidennelle sijalle sijoittunut Piltz kertoi.

 

Mid Tourin finaalikilpailussa saatiin myös hämeenlinnalaismenestystä, kun Aulangon Golfklubin Minna Vuorenpää voitti naisten kilpailun yhteistuloksella seitsemän yli parin. Vuorenpää pelasi Eversti-kentällä kierrostulokset 75–76.

Miesten kilpailun voittoon pelasi Espoo Ringside Golfia edustava Tommy Gulin tuloksella viisi alle parin. Kilpailun parhaista hämeenlinnalaissuorituksista vastasivat Tawast Golfin Harri Juvonen ja Marko Helén (+4), jotka jakoivat 14. sijan. HäSa

Päivän lehti

24.1.2020