Urheilu

Aulangon Finnish Tourilla nuorten SM-finaalin uusinta – Talin ITF-kävijöillä ensimmäinen miesten turnausvoitto haussa

Kolmen ja puolen tunnin puolivälierä ja Masi Sarpola nujersivat Lauri Kiisken.
Nuorten Suomen mestaruuden Talin hallikisassa voittanut Masi Sarpola jahtaa ensimmäistä miesten Finnish Tourin voittoaan Aulangolla. Hän pehmitti välierässä ykkössijoitetun Lauri Kiisken kahdessa erässsä. Kuva: Samuli Virtanen
Nuorten Suomen mestaruuden Talin hallikisassa voittanut Masi Sarpola jahtaa ensimmäistä miesten Finnish Tourin voittoaan Aulangolla. Hän pehmitti välierässä ykkössijoitetun Lauri Kiisken kahdessa erässsä. Kuva: Samuli Virtanen

Suomen kansallisen tason tenniskärki joutui tekemään lähes täyden päivätyön sunnuntaina Aulangolla. Kaksi kierrosta sisältänyt pelipäivä seuloi maanantaiseen Finnish Tour -osakilpailun loppuotteluun nuoret Roni Rikkosen ja Masi Sarpolan.

Tamperelainen Rikkonen voitti aamupäivän puolivälierässä Verneri Tuomen 6–4, 4–6, 6–3 ja hyvätasoisessa välierässä toiseksi sijoitetun Ville-Petteri Ahdin 7–6, 6–1.

Jo välierä oli 18-vuotiaalle Rikkoselle ensimmäinen laatuaan kotimaisella pääkiertueella, joten Tampereen Tennisseuran edustaja oli syystäkin tyytyväinen.

– Ihan hyvää peliä tänään. En ole ikinä voittanut ”Vilpeä” enkä ollut välierissä. Peli pysyi hyvin kasassa, Aulangon kuutossijoitettu Rikkonen myhäili.

Samalla kaavalla viidessä erässä puolivälieristä finaaliin itsensä urakoi helsinkiläinen Sarpola. Jyväskylän Tennisseuran edustaja kukisti Finnish Tourin veteraaniosaston miehet Sami Huurinaisen 4–6, 6–2, 6–4 ja Lauri Kiisken 6–0, 6–2.

Ykkössijoitetun Kiisken kunniaksi on myönnettävä, että kolmossijoitettu Sarpola sai välierässä vastaansa yli kolme ja puolituntisen puolivälierän pehmittämän tamperelaisen. Kiiski voitti päivän ensimmäisessä ottelussaan Leevi Säätelän vasta luovutuksella tilanteessa 4–6, 7–6, 6–5.

– Rasitus tuntui jo ensimmäisessä. Siinä lopussa meillä molemmilla oli energiat aika vähissä ja kramppeja. Olosuhteisiin nähden olin ihan hyvässä iskussa vielä välierässä. Lähdin voittamaan, mutta Masi liikutti hyvin ja piti pallon kentässä, Kiiski totesi.

20-vuotiaalla Sarpolalla on tilillään yksi Finnish Tour -finaali viime loppusyksystä Kotkasta, ja keväällä hän voitti nuorten hallisuomenmestaruuden – kukistamalla juuri Rikkosen finaalissa. Tämän tason turnausvoitot kuitenkin odottavat vielä Aulangon finaalin alla.

– Peli ei ole tuntunut tänä kesänä hyvältä, mutta viimeiseen kesäkisaan on löytynyt hyvä moodi. Lauri teki aika helppoja virheitä, ja sen näki, ettei jalka liikkunut niin terävästi, kuin olen häneltä joskus nähnyt, tuumasi Sarpola.

– Finaaliin voisi vielä parantaa ykkössyöttöprosenttia.

Maanantaina alkuillasta kello 17 Aulangon tenniskentillä alkavassa ottelussa nähdään kaksi pelaajaa, jotka parhaassa tapauksessa ovat Suomen seuraavat kansainvälisen ITF-ammattilaiskiertueen kiertäjät.

Sarpola ja Rikkonen aloittivat viikon karsimalla Talin ITF-kisaan, jossa lähtö tosin tuli pääsarjan ensimmäisellä kierroksella. Rikkonen pelasi villillä kortilla yhden ottelun jo aiemmin kesällä seuransa järjestämässä ATP Challenger -turnauksessa.

– Aika samanlaista tennistä se oli minulle, molemmissa tämän viikon kisoissa on kulkenut. Ensimmäisellä kierroksella siellä (Talissa) tuli vain aika kova vastustaja (Italian Alexander Wels), Rikkonen kertoi.

– Vähän jo tämä kesäkausi väsyttää, kun se on ollut aika pitkä ja henkisesti raskas, kun ei ole kulkenut, mutta tähän finaalipaikkaan on hyvä lopettaa, Sarpola sanoi.

Muista otteluista poiketen finaalissa on myös tuomari, järjestäjä Hämeenlinnan Tennisseuran Julius Rakowski. Pelaajat eivät kuitenkaan ole nähneet tuomaria välttämättömäksi.

– Suomessa pelit menevät rehdisti. Kavereiden kesken tässä kuitenkin pelataan, Rikkonen huomautti. HäSa

Mainos