Urheilu

Aulanko Tower Trail juostaan lauantaina toisen kerran

Toista kertaa järjestettävä Aulanko Tower Trail kerää Aulangon alueelle lauantaina noin 470 polkujuoksun harrastajaa. ATT on osa seitsemästä osakilpailusta koostuvaa polkujuoksusarjaa. Tänä vuonna Aulangolla juostaan sarjan kolmas osakilpailu.

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Maija Hakala, joka voitti sarjassa edellisenä osakilpailuna juostun 34 kilometrin Karhunkierroksen Rukalla, jättää kotikilpailun väliin. ATT:n viime vuoden voittaja Hanna Jantunen on mukana myös tänä vuonna. Jantunen oli nopein myös polkujuoksusarjan ensimmäisessä osakilpailussa Bodom Trailissa.

Aulangon miesten sarjan voittanut Jere Pajunen ei tänä vuonna ole mukana, mutta Karhunkierroksen kovin 34 kilometrin kiertäjä Juuso Simpasen nimi komeilee lähtöluettelossa.

ATT:n reitti kulkee läpi Aulangon puistometsän ja kilpailijat voivat välitä joko 13 tai 22 kilometrin matkan. 22 kilometrin reitillä on kaupunkipuistoa, kuusimetsää, kallionylitystä ja pehmeää neulaspolkua unohtamatta teknisiä juurakkoja ja rajuja nousuja. 13 kilometrin matka puolestaan tarjoilee tutustumisen alueen ympäristöön. Kumpikaan reiteistä ei päästä juoksijaa helpolla, sillä pidemmällä matkalla nousumetrejä kertyy yli 750 ja lyhyemmälläkin matkalla kiivetään yli 350 metriä.

Kilpailujen järjestämisestä on vastannut neljän hengen kisatiimi apunaan hämeenlinnalainen polkujuoksuseura Tawastia Trail Club. Kilpailunjohtaja Toni Seppälä on tyytyväinen järjestelyjen etenemiseen.

– Aulanko on ainutlaatuinen luontokohde, ja haluamme näyttää tämän koko polkujuoksuyhteisölle. Hienoa, että saimme Ely-keskukselta luvan sisällyttää vasta viime elokuussa perustettu Sibeliusmetsän luonnonsuojelualue kisareittiin. Sieltä avautuva Aulangonjärven kansallismaisema on varmasti hieno kokemus kokeneellekin polkujuoksijalle, Seppälä kiittelee.

Päivän lehti

21.1.2020