Urheilu

Avausottelun kolaus U17-tyttöjen MM-haaveille ei horjuttanut uskoa – "Olemme tottuneet pelaamaan kovissa paikoissa"

Suomen U17-tyttöjen ensimmäinen koitos päättyi tappioon Uutta-Seelantia vastaan. Joukkueessa on kova luotto, että turnaus saadaan käännettyä positiiviseksi.
Suomen joukkueen kapteeni, hämeenlinnalainen Tuuli Enkkilä johdatti joukkueensa avausotteluun Montevideossa.

Suomen U17-tyttöjen lähtölaukaus Uruguayssa järjestettävissä alle 17-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoissa alkoi hankalasti Uuden-Seelannin kaataessa Suomen avausottelussa 1–0.

Suomella oli pahoja vaikeuksia ajoittain purkaa uusiseelantilaisten nostamaa prässiä.

Ja kun Uusi-Seelanti 40. peliminuutilla siirtyi johtoon Kelli Brownin kaukolaukauksella, pystyi Uusi-Seelanti pystyi vetäytymään ottelun lopulla tiiviiseen puolustusmuotoon, jota Suomella oli vaikeuksia murtaa.

Suomen päävalmentaja Marko Saloranta kommentoi Yle Urheilun haastattelussa, että joukkueen pelaaminen ei yltänyt sille tasolle, johon joukkue on parhaimmillaan pystynyt.

HJS:ää Suomen väreissä edustava Uruguaysta tavoitettu Katariina Kosola kertoo olevansa Salorannan kanssa samaa mieltä.

Kosola ja toinen hämeenlinnalainen, joukkueen kapteeni Tuuli Enkkilä pelasivat täydet peliminuutit.

– Ottelu oli vaikea. Teimme paljon helppoja virheitä emmekä päässeet omalle tasolle missään vaiheessa. Fysiikassa olimme jäljessä ja hävisimme pelissä paljon kaksinkamppailuja, Kosola totesi.

 

Haastava tilanne on Suomelle tuttu toukokuun EM-kisoista.

Suomi hävisi niukasti ensimmäisen ottelun Saksalle maalilla, mutta nousi lopulta turnauksessa pronssille saavuttaen MM-paikan. Kokemusta siis on pakkovoittojen onnistuneesta tavoittelusta. Alkulohkosta kaksi parasta joukkuetta etenevät jatkoon.

Kosola tunnistaa tilanteen ja usko omiin on vahvaa.

– Olemme tottuneet pelaamaan kovissa paikoissa ja tuntuu, että olemme parhaimmillamme selkä seinää vasten, Kosola sanoi.

Suomen seuraava vastustaja Ghana aloitti MM-turnauksen vahvasti kaatamalla järjestäjämaa Uruguayn tylysti 5–0.

– Meidän pitää saada oma peruspelaamisemme kuntoon, jotta saamme pidempiä hyökkäyksiä ylempänä kenttää. Ghana on fyysinen joukkue, mutta ei ehkä niin organisoitu, Kosola tuumii.

 

Ilmapiiri joukkueessa Kosolan mukaan on se, että joukkue uskoo kääntävänsä vielä vaikeudet voitoksi.

– Kova usko on. Tappio tietysti harmitti, mutta aamulla kaikilla oli jo käännetty katseet kohti seuraavaa peliä, Kosola arvioi.

Suomi kohtaa Ghanan perjantaina. Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 21. HäSa

 

Päivän lehti

22.2.2020