Urheilu Hämeenlinna

Avausvoiton ottanut Jana ei hevillä luovuta – “Niin kauan pelataan, kun on pelejä”

Naisten ykköspesiksen sarjajumbo kaatoi kotonaan Kankaanpään.
Ellinoora Ojalalla ja Riina Kanervalla oli keskiviikkona aihetta iloisiin tuuletuksiin. Kuva: Pekka Rautiainen
Ellinoora Ojalalla ja Riina Kanervalla oli keskiviikkona aihetta iloisiin tuuletuksiin. Kuva: Pekka Rautiainen

Janakkalan Jana pääsi vihdoin juhlimaan pesäpallon naisten Ykköspesiksen kauden avausvoittoaan. Taisteluun sarjapaikasta ajautunut Jana kaatoi keskiviikkona Turengin Kansanpuistossa Kankaanpään supervuoron jälkeen numeroin 2–1 (6–2, 0–2, 1–0).

Kesken kauden Janan ykköspelinjohtajaksi noussut Mika Järvinen myönsi, että ensimmäinen voitto tuli tarpeeseen.

– Kolme pistettä tästä olisi pitänyt saada. Se olisi ollut tärkeää, mutta voitto kuin voitto, Järvinen huokaisi.

Janan pesäpalloihmiset tiesivät jo ennen kauden alkua, ettei kesästä ole tulossa helppo. Silti ensimmäisen voiton karkaaminen heinäkuun alkuun oli Järviselle yllätys.

– Hankala kesä oli odotettavissa, sillä joukkueessa oli paljon vaihtuvuutta ja myös pelinjohtaja oli uusi. Pelaajat ovat tehneet kuitenkin koko ajan hommia hymyssä suin ja nyt he saivat palkinnon.

Janan peli rullasi mainiosti varsinkin ensimmäisellä jaksolla. Se loi jatkuvasti tilanteita ja onnistui myös kotiuttamisessa kiitettävästi. Ulkopeli oli puolestaan varmaa, eikä Kankaanpää päässyt viihtymään sisävuoroissaan pitkään. Toisella jaksolla Janan sisäpeli meni kuitenkin tukkoon, eikä se päässyt kunnolla haastamaan Kankaanpäätä jaksovoitossa. Supervuorossa kotijoukkueen peli meni taas parempaan suuntaan ja kesken kauden seuraan palannut Fanni Kanerva ehti kotiin Iida Järvisen komealla välilyönnillä. Järvinen oli neljällä lyödyllään ja yhdellä tuodullaan kotijoukkueen tehopelaaja.

– Toinen jakso on ollut meille hankala. Tänäänkin mietin, mitä tauolla pitäisi sanoa, että vire jatkuisi. Mutta eihän se jatkunut. Kai se johtuu siitä, että emme osaa voittaa. Sekin on taitolaji. Toivottavasti se nyt aukesi, kun ensimmäinen voitto tuli. Itsellenikin taisi tulla vähän jumia päähän, eikä merkkipeli ollut parasta. Toisaalta emme saaneet peliä pyörimään, joten kikkailemaan ei päässyt. Piti pelata peruspeliä, pelinjohtaja Järvinen mietti.

Kolmen ottelun ajan kasvattajaseuraansa taas edustanut Kanerva on Järvisen mukaan janakkalalaisille tärkeä vahvistus niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

– Hän tuo rauhallisuutta ja järkeä. Nuoret pelaajat saavat häneltä hyviä ja järkeviä neuvoja. Mailanvarressa häntä pystyy käyttämään missä roolissa vain. Hänkin varmasti parantaa koko ajan.

Vaikka alkukausi on ollut Janalle synkkä, ei joukkue ole vielä menettänyt toivoaan.

– Niin kauan pelataan, kun on pelejä. Kausi kun päätettään voittoon, ovat pelit menneet hyvin, pelinjohtaja vakuuttaa. HÄSA