Urheilu

Backlund ja Granroth gp-sarjan ja finaalin voittajat – Hattel Ridersin esteratsukot juhlivat Laakson kentällä

Janakkalalainen Sanna Backlund palkittiin esteratsastuksen gp-sarjan voittajana sunnuntaina Helsingissä. Kuva: HANNA HEINONEN
Janakkalalainen Sanna Backlund palkittiin esteratsastuksen gp-sarjan voittajana sunnuntaina Helsingissä. Kuva: Hanna Heinonen /SRL

Janakkalalaisen Hattel Ridersin Susanna Granroth ja Leopoldo jatkoivat voittokulkuaan esteratsastuksen gp-sarjan finaalissa Laakson ratsastusstadionilla. Ratsukko varmisti finaalin voiton yhdeksällä virhepisteellä kahden kierroksen kisassa.

Etelä-Kymen Urheiluratsastajien ratsukko Henna Kaaro ja Ikon oli toinen ja Hattel Ridersin menestystä täydentänyt Sanna Backlund ja Escada kolmas.

– Tiesin, etten pysty millään koko sarjaa voittamaan, joten lähdin tänään voittamaan finaalia ja palkintorahoja, kertoi ensimmäisenkin osakilpailun voittanut Granroth.

Kovillakin alustoilla viihtyvä Leopoldo oli hyvässä vireessä Laakson radoilla. Usein kuumana käyvä ori teki sunnuntaina kaksi tasaista rataa.

– Minun piti voittaa Henna, jotta Sanna voittaa sarjan. Siksi olin toisella kierroksella vähän hermostunutkin, Granroth myönsi.

 

Backlund kertoi jännittäneensä kentän reunalla ratsukon etenemistä. Lopulta kokenut ratsastaja palkittiin gp-sarjan voittajana.

– Escada ei ole vielä paljon kisannut tällä tasolla. Se on väläytellyt kauden aikana todella hyviä fiiliksiä. Tänään se oli verryttelyssä todella varovainen ja seisoi pohjetta vastaan. Jäin radalla puristamaan vähän liikaa. Hevoset eivät viihdy tällä pohjalla, ja kisasta tuli vähän sellainen ”survival game”, Backlund kuvaili.

Backlund sai Escadalla yhteensä 20 virhepistettä.

Sarjan kärjessä ennen finaalia ollut Backlundin Elano ei kilpaillut enää sunnuntaina. Finaaliluokkaan osallistui vain viisi ratsukkoa.

Kaaron ja Doctron ja Ville Kulkkaan ja Neptonin suoritukset hylättiin ensimmäisellä kierroksella. Finaalin ensimmäiseenkin osakilpailuun lähti vain yhdeksän ratsukkoa, vaikka sarjaa on kauden aikana hypännyt yli neljäkymmentä ratsukkoa.

Ratsastajat löysivät niukkaan osallistujamäärään useita syitä, mutta suurimmaksi nousi joustamaton, kilpaurheilukäyttöön sopimaton esteradan pohja.

– Meillä on Laaksossa todella upea ja ainutlaatuinen kisapaikka, jossa pitäisi järjestää kisoja joka viikonloppu. Ratsastajainliiton pitää ehdottomasti koota työryhmä, joka lähtee hankkimaan rahoitusta pohjan uusimiseksi. Olen varma, että myös kouluratsastajat ovat tästä samaa mieltä, vakuutti Backlund.

Päivän lehti

25.1.2020