Urheilu

Bale pettyi penkkikomennukseen, mutta lopussa kiitos seisoi – "Minun oli tehtävä jotain, ja tein"

Gareth Balen kausi Real Madridin tähtisikermässä on ollut vaikea loukkaantumisten ja ”arvonalennuksen” myötä. Kauden viimeisessä pelissä walesilainen sai kuitenkin makeaakin makeamman hyvityksen: kaksi viimeistä maalia Realin 3–1-voitossa Liverpoolista Mestarien liigan finaalissa.

Balen ilta Kiovassa ei alkanut kovin hyvin. Realin päävalmentaja Zinedine Zidane valitsi avaukseen Iscon, ja Bale jäi miettimään syntyjä syviä vaihtopenkille.

– Tämä on joukkuepeli. Olin hyvin pettynyt jäädessäni avauksen ulkopuolelle, mutta pelissä on enemmän kuin 11 (avaus)pelaajaa. Minun oli tehtävä jotain, ja tein, Bale kommentoi Euroopan jalkapalloliitto UEFAn sivuilla pian loppuvihellyksen jälkeen.

– Espanjan liiga oli meille pettymys, mutta tulihan tästä lopulta hieno kausi. Tiedämme, kuinka nälkäisiä olemme. Puhumme siitä aina pukukopissa, Bale mietiskeli vielä.

Realin kapteeni Sergio Ramos ei ole koskaan jäänyt ilman Mestarien liigan titteliä Real-kipparina. Hänestä tuli ensimmäinen kolmeen mestaruuteen Euroopan seurajoukkueiden kuninkuuskisassa yltänyt kapteeni sitten legendaarisen Franz Beckenbauerin. Muita jäseniä tuossa eliittikerhossa ei olekaan.

– Tiesimme, että tästä tulee vaikea peli. Mutta tämä joukkue on näyttänyt nälkäänsä ja intohimoaan voittamisesta, ja nyt olemme legendaarinen joukkue, Ramos hehkutteli.

Tämän kauden Mestarien liigan maaliykkönen (15 osumaa) Cristiano Ronaldo ei finaalissa päässyt maalaamaan, mutta se ei miestä vaivannut.

– Ansaitsimme voiton. Finaalit ovat aina monimutkaisia, mutta tämän ansaitsimme. Olemme tehneet historiaa.

Ja historiaa teki myös Zidane. Yksikään päävalmentaja ei aiemmin ole voittanut kolmea Mestarien liigan mestaruutta peräjälkeen, ja Euroopan cupin/Mestarien liigan historiassa kolmen mestaruuden luotseja on vain kolme: Zidane, Bob Paisley ja Carlo Ancelotti.

– Ei minulla oikein ole sanoja. Kerroin pelaajille, että nauttikaa tästä hetkestä – he eivät koskaan enää koe vastaavaa.

Liverpoolin kapteeni Jordan Henderson puolestaan myönsi, että hänen ryhmänsä ”ei ollut tarpeeksi hyvä tänään”. Silti, Liverpool voi kapteenin mukaan olla syystäkin ylpeä omistaan.

– Olen kuitenkin niin ylpeä pelaajista ja meidän tueksemme tulleista faneista. Toivottavasti voimme jatkaa tästä ja päästä uusiin finaaleihin.

– Jalkapallo jatkuu, MM-lopputurnaus on tulossa, joten tästä jatketaan ja sitten uusi kausi alkaa jo pian. Meidän on oltava ylpeitä siitä, että pääsimme tänne. Tämä sattuu jonkin aikaa, mutta eteenpäin on jatkettava.

Liverpoolin maalivahti Loris Karius oli Mestarien liigan finaalin surullisen hahmon peluri. Kaksi karmeaa virhettä antoivat Real Madridille kaksi maalia, ja Liverpool taipui loppuottelun 1–3-tappioon. Pelin jälkeen Karius sai kuitenkin tukea, kuten kuuluukin.

– Loris Karius tietää sen, kaikki tietävät sen. Harmi, tällaisessa pelissä, tällaisella kaudella. Harmittaa hänen puolestaan, hän on fantastinen poika. Toinen virhe johtui ensimmäisestä virheestä, Liverpoolin valmentaja Jürgen Klopp kommentoi virheitä.

– Älä itke, pirullinen ilta voi sattua kenelle vain. Rohkeutta, mestari. Halaus, italialaisseura Napoli kannusti Twitter-tilillään.

Englannin neljännen sarjatason seura Morecambe puolestaan piruili Twitterissä, ennen kuin seura poisti twiitin.

– Saimme juuri soiton Kariuksen agentilta. Sori, ei onnistu, Morecambe twiittasi.

Asiasanat