Urheilu

Blues HPK-kiekkonaisia vahvempi Espoossa – kotiavaus edessä sunnuntaina

Kotiavauksen kenraaliharjoitus päättyi HPK-kiekkonaisten tappioon Bluesin kynsissä.

Pirteästi kautensa naisten Liigassa aloittanut HPK-kiekkonaiset koki takaiskun Espoossa ja kärsi 3–1 -tappion.

HPK johti ottelua vielä kolmanteen erään lähtiessä Jutta Stoltenbergin täysosumalla, mutta kolmannessa erässä ottelussa niskan päällä ollut Blues tuli vastustamattomasti rinnalle ja ohi Nea Ruuskasen, Tinja Haukijärven ja Nea Katajamäen maaleilla.

– Ensimmäinen erä ei ollut meiltä kovin hyvä, toinen erä taas oli. Kaveri lisäsi löylyä viimeiseen erään ja jäimme telineisiin. Tänään ei riittänyt, päävalmentaja Markku Pirttiniemi niputti.

Blues oli ottelussa niskan päällä. HPK:n maalivahti Salla Sivula joutui torjuntatöihin 42 kertaa, kun kollega Jenna Silvonen selvisi vain 15 torjunnalla.

– Blues tuli tänään vähän turhan helposti keskustaan. Pudotimme vähän turhaan liian alas ja bensa loppui kesken.

 

HPK-kiekkonaiset ovat pelanneet toistaiseksi kaikki viisi naisten Liigan otteluaan vieraskentällä. Niistä saaliina on ollut kolme voittoa ja kymmenen sarjapistettä.

Sunnuntaina edessä on kotiavaus Kuortanetta vastaan kello 14 Metritiski-areenassa.

Vaikka menovesi valmentajan todistuksen mukaan ehtyi Espoossa, Pirttiniemi lupailee, että tankit ovat taas täynnä kun kiekko putoaa jäähän kotikentällä.

– Syke tulee olemaan tapissa, se on varmaa. Nyt on aika näyttää kotiyleisölle, mitä me osaamme, Pirttiniemi vannoi.

Kuortane voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen joukkueiden välillä jatkoajalla 3–2.

– Kuortane on kova luistelemaan, mutta ottelun edetessä pääsimme hallitsemaan peliä. Täytyy pysyä liikkeessä ja suojella keskustaa, ettei sieltä pääse läpi, Pirttiniemi sanoi. HäSa

 

 

Päivän lehti

21.1.2020