Urheilu

Calgary Flamesin leirillä käyneen Eetu Tuulolan silmissä siintää kolme kirjainta – "NHL on realistinen tavoite"

Toisen polven jääkiekkoilija Eetu Tuulola vastaa puhelimeensa Calgarysta.

20-vuotias hyökkääjä on viettänyt viime päivät hänet varanneen NHL-seuran Calgary Flamesin kehitysleirillä, jossa Tuulola on pyrkinyt jättämään itsestään vahvaa kuvaa.

Kehitysleirin tarkoitusta Tuulola kuvaa kovan harjoittelun lisäksi NHL-seuroille mahdollisuudeksi tutustua pelaajiin paremmin, mutta verisimmät kamppailut pelipaikoista käydään vasta myöhemmin syksyllä kauteen valmistautuvalla harjoitusleirillä.

Leiri sujui Tuulolalta niin hyvin, että 41 kehitysleirille osallistuneesta pelaajasta Tuulola palkittiin tunnollisimman pelaajan tunnustuksella.

– Nyt ei vielä tapeltu työpaikoista, mutta tämä on mahdollisuus pelaajille oppia tuntemaan toisia pelaajia ja johdolle mahdollisuus tutustua paremmin varaamiinsa pelaajiin ja saamaan lisää tietoa. Tietysti yritin jättää mahdollisimman hyvän muistijäljen itsestäni.

 

Tuulolalla on voimassaoleva sopimus HPK:n kanssa ja näillä näkymin hän tulee pelaamaan ensi kaudella Hämeenlinnassa.

– En tiedä vielä miten tehdään syksyn harjoitusleirin kanssa, siitä ei ole puhuttu. HPK:lla on silloin kausi käynnissä, joten täytyy miettiä, mikä minulle on parasta. Ei voi vielä sanoa miten käy, Tuulola pyörittelee.

– Pelipaikkaa en lähde tavoittelemaan, ellen koe, että olisin täysin valmis ottamaan NHL-paikkaa. Liiga on hyvä paikka kehittyä 20-vuotiaalle ja koen, että se on parempi kuin AHL, koska pitkät pelireissut vievät veronsa.

– Nyt näyttää siltä, että Kerhon mukana olen todennäköisesti, mutta olen askel kerrallaan tyyppiä, joten on turhaa miettiä sen enempää.

 

NHL:ään Tuulola kuitenkin suhtautuu huomisen suurena mahdollisuutena.

– NHL on realistinen tavoite ja joku päivä mahdollista, mutta se vaatii vielä paljon työtä. NHL-varaus ei tarkoita vielä mitään.

Asiantuntijat ovat pitäneet Tuulolaa pienen kaukalon pelaajana ominaisuuksiltaan. Tuulolalla on myös kokemusta yhden kauden verran kanadalaisesta WHL-juniorisarjasta toissakaudelta.

– Olen siitä arviosta sillä lailla samaa mieltä, että WHL:ssä huomasi pienemmästä kaukalosta olevan minulle apua, kun maali on pari metriä lähempänä hyökkäysalueella. Pystyn luomaan laukausuhkaa hyökkäystilanteissa ja pystyn pelaamaan fyysisesti. Kun on intensiivisyyttä pelissä, se sopii minulle.

 

Kehitysleirin yhteydessä viime kaudella HPK-paidassa 16 maalia viimeistellyt Tuulola sai hyvää palautetta osakseen.

– Leirin päätteeksi kävin valmentajien kanssa läpi leiriä ja testituloksia. Hyvää palautetta tuli, valmennusjohto oli tyytyväinen. Puhuimme myös siitä, missä halutaan että kehittyisin pelaajana ja esille nousi räjähtävyys ja nopeus, sitä on kehitettävä. Kehittymistä pitää tapahtua hyökkäys- ja puolustussuuntaan. Olin samaa mieltä, Tuulola kertoo.

Mihinkään NHL-joukkueeseen ei huono pelaaja pääse tietenkään pelaamaan, mutta Calgaryssa kilpailu on kiristynyt pelipaikkojen suhteen entisestään.

Calgarylla on nuori, lahjakas hyökkäysarsenaali ja Flames vahvisti rivejään siirtoikkunan auettua isolla kalalla, Stanley Cupin finaaleja Vegas Golden Knightsin paidassa pelanneella James Nealilla.

Flamesista odotetaan ensi kaudeksi playoff-joukkuetta, mikä ei ole ollut Calgaryssa arkipäivää viime vuosina. Se tarkoittaa myös sitä, että kilpailu pelipaikoista tulee olemaan kovaa.

– On hienoa, että seura vahvistaa joukkuetta menestyminen mielessä. Omalta kohdalta se tarkoittaa sitä, että oman työn pitää olla mahdollisimman laadukasta. Kilpailutilanteessa, kun ihminen haastaa itseään, voi saada parhaan ulos. Kaikki on itsestä kiinni. HäSa