Urheilu

Chievossa pelaava Martti Haukioja tähtää EM-kotikisoihin – "Kilpailu on kovaa"

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kasvatti Martti Haukioja pelasi kuluneen kauden Italiassa AC Chievo Veronan alle 20-vuotiaiden joukkueessa.

– Kausi oli kaiken kaikkiaan hyvä. Ainoa asia, joka jäi harmittamaan, oli tammikuun loukkaantuminen, joka pilasi pitkälti kevätpuoliskon. Huomasin, että kun keskityin pelkästään jalkapalloon, kehitys oli todella nopeaa, 18-vuotias puolustaja summasi.

– Meillä vaihtui valmentaja viimeiseen kolmeen peliin, koska alkuperäinen valmentaja meni edustusjoukkueeseen, jonka jälkeen itsekin kävin siellä kerran. Uudelta valmentajalta löytyi minulle luottoa, sillä olin pari viikkoa sivussa loukkaantumisen takia ja heti muutaman reenin jälkeen olin taas avauksessa.

 

Onnistuneen alkukauden myötä seura jatkoi alun perin huhtikuulle ulottunutta Tampereen Ilveksen puolustajan lainasopimusta.

– Loppukausi sujui hyvin. Rupesin saamaan taas vastuuta maaliskuun lopun Sveitsi-maaotteluiden jälkeen ja onnistuin. Harmiksemme jäätiin kolmen pisteen päähän playoff-paikasta ja kausi loppui nopeammin kuin kukaan olisi halunnut, Haukioja muisteli.

– Toistaiseksi olen Chievon pelaaja 30. kesäkuuta asti, sitten olen taas Ilveksessä virallisesti. Kolme viikkoa sitten palasin Suomeen ja olen reenannut Ilveksen miesten mukana.

 

Haukioja on kuulunut vakiomiehistöön alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa, joka valmistautuu Vaasassa ja Seinäjoella 16.–29. heinäkuuta pelattavaan EM-kotiturnaukseen.

Päävalmentaja Juha Malinen kutsui 23 pelaajan ryhmän neljän päivän juhannusleirille Vaasaan.

– Kilpailu on kovaa, sillä topparin paikalle valittiin viisi pelaajaa. Meistä kolme tai neljä pääsee kisoihin, joten henkilökohtaisesti tämä leiri on äärimmäisen tärkeä, Haukioja korosti.

 

Vaasan leirin päätteeksi U19-maajoukkue kohtasi U18-maajoukkueen ja otti voiton maalein 5–2 (4–0).

– Varsinkin ensimmäinen jakso oli todella hyvä, löytyi oikeita asioita. 18-vuotiaat pelasivat samalla ryhmityksellä kuin EM-kisojen avausvastusjamme Italia. Nyt nöyränä kotiin, uusia asioita ei enää haeta, päävalmentaja Juha Malinen puntaroi.

Viimeistelyleiri on Seinäjoella 2.–5. heinäkuuta ja sen päätteeksi Suomi kohtaa vielä Turkin.

EM-alkulohkossa vastaan tulevat Italia, Norja ja Portugali ja toisessa lohkossa pelaavat Turkin lisäksi Englanti, Ranska ja Ukraina.

Brentfordin hyökkääjä Marcus Forss tulee mukaan vasta EM-turnaukseen, sillä hän tavoittelee kesän harjoituskaudella paikkaa englantilaisseuransa edustusjoukkueesta. HäSa

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic