Urheilu Hämeenlinna

Classic-tähti sivusi piste-ennätystä – Hyökkäystähdetön Steelers jäi jalkoihin

Sami Johansson hirmutehoihin ja Ville Lastikka hattutemppuun nuorten varassa ollutta Steelersiä vastaan.
Kuvassa Eemeli Akolaa vastaan kamppaileva Aleksi Hiltunen oli Steelersin ainoa maalintekijä Classicia vastaan. Kuva: RIKU HASARI
Kuvassa Eemeli Akolaa vastaan kamppaileva Aleksi Hiltunen oli Steelersin ainoa maalintekijä Classicia vastaan. Kuva: RIKU HASARI

Steelers Hämeenlinnan miehet jätettiin tyystin ilman ilonaiheita juuri ennen Salibandyliigan maaottelutaukoa. Perjantaina Seinäjoen Peli-Veljet hoiteli nuoren joukkueen käytännössä jo avauserässä ja sama rataa jatkoi sunnuntaina tamperelainen SC Classic.

Maailman ykkösjoukkueen titteliä vielä loppuvuoden kantava Classic ei jättänyt senkään vertaa murusia Elenia-areenan isännille, mitä SPV:ltä jäi. Liigaykkönen otti kauden yhdeksännen täyden pistepottinsa armottomin luvuin 15–1 (6–0, 5–1, 4–0).

Ottelu oli osa Salibandyliigan cup-kierrosta, eli Steelersin miesten Suomen cup päättyi tälläkin kaudella alkuunsa.

Reilussa kymmenessä minuutissa Steelers oli revitty jo riekaleiksi viidellä maalilla. Pistepörssiä johtava Sami Johansson sai salibandyn näyttämään naurettavan helpolta iskemällä kahdeksan maalia ja syöttämällä kaksi.

Johanssonin ottelutehot ovat liigan kovimmat 14 vuoteen. Tämän hetken pörssikakkonen Henri Johansson teki Classicille ennätyspisteet 9+1 HIFK:ta vastaan vuonna 2005. Lasse Riitesuo on myös yltänyt näihin lukuihin.

Eemeli Salin (3+4) ja Ville Lastikka (3+2) säestivät hattutempuilla. Polveensa kolhuakin ottaneen Jussi Pihan johtama kakkoskentällinen ei Lastikkaa lukuunottamatta juuri tehoillut, mutta pistepörssikolmonen Lastikka oli osa Classicin murhaavaa ylivoimaa.

– Se oli meiltä aika lailla peruspeli. Saimme harjoitella pallollisia juttuja ja paljon onnistumisia. Tässä on hyviä kavereita, kenen kanssa pelataan. Tarjoilu on kohdillaan. Tykkään siitä kyllä pelaajanakin, kun tulosta on tullut, totesi viime kaudella Steelersiä edustanut Lastikka.

Steelersin junioriketjut pystyivät silloin tällöin luomaan hyviä tilanteita Classic-päätyyn, mutta tamperelaisten tiivis puolustus ei antanut montaa hyvää laukauspaikkaa, ja maajoukkuemaalivahti Lassi Toriseva hoiteli loput 20 torjunnallaan.

Ainoan maalinsa Steelers teki ajassa 24.06 alivoimalla, kun Aleksi Hiltunen rokotti Classicin pallonmenetyksestä Markus Hautaojan syötöstä.

Steelersin päävalmentaja Petri Kemppaisen mukaan ottelusta jäi käteen vain 511 katsojan luoma tunnelma.

– Oli hienoa kuunnella, kun se aaltoili, kun yleisö huokaili ja taputti mukana. Muuta ei oikein jäänyt. Pieti Alatalon kenttää oli kiva katsoa välillä, kun he laittoivat maajoukkuetason äijiä oikein kyykkimään välillä hyökkäyspäässä, Kemppainen totesi.

– Sen näkee, että kaverilla on laatua. Meidän joukkueemme ei pysynyt siinä mitenkään mukana. Tulos olisi voinut olla kauheampikin. Tämä oli kuin ammattikoulu vastaan pikkupojat. Opimme ainakin, kuinka paljon pitää tehdä töitä, jotta olemme samalla tasolla.

Kaapo Kettunen oli myös helteessä Steelers-maalilla. Vaikka maaleja meni omiin monta, torjuntojakin tuli 37. Lopulta hänenkin olemuksensa oli alistunut.

Isät vastaan pojat -asetelmaa korosti se, että Steelers pelasi ilman hyökkäyksen johtotähtiään Nico Jonaesonia ja Markus Siprosta.

Nilkkavaivoista kärsinyttä Jonaesonia säästeltiin varotoimena ensi viikon maaotteluihin. Sipronen oli Kemppaisen mukaan sivussa syistä, jotka jäävät joukkueen sisälle. Loukkaantumisesta ei ole kyse.

Kolmen väliviikon aikana Steelers tulee ainakin harjoittelemaan maalintekoa.

– Kyllä nämä poissaolot näkyivät, mutta meillä on tällä hetkellä kauhea tuska viimeistelyssä. Sitä pitää treenata. Meiltä puuttuu tuollaiset lastikat ja johanssonit. Eikä niitä maaleja tule itsestään, mutta kun se kupla puhkeaa, niin he alkavat joskus tekemään, Kemppainen pohti.

– Meillä tulee nyt vähän kevyempi viikko, kun emme pääse tekemään lajiharjoittelua tänne, kun täällä on maaottelut. Sitten menemme kaksi viikkoa kovaa ja keskitymme kunnon tuomiseen. HäSa