Urheilu

Classic voitti Steelersin – Parhaan ja keskikastin ero kävi selväksi

Tuoreita maailmanmestareita vilisevä Classic nujersi uskottavan vastuksen tarjonneen Steelersin Elenia-areenassa.
Steelersin maailmanmestari Ville Lastikka ja Classicin lukuisat maailmanmestarit huomioitiin ottelun alkuseremonioissa. Kuva: Riku Hasari

Steelersin ja sarjakärki Classicin Salibandyliigan ottelun alkutahdit lyötiin juhlallisuuksilla, joissa kunnioitettiin tuoreita Classicin Tshekissä tuoreeltaan maailmanmestaruuden saavuttaneita pelaajia ja valmentajia, sekä yleisöltä seisaaltaan annetut raikuvat suosionosoitukset saanutta Steelersin Ville Lastikkaa.

Lisäksi huomionosoituksen sai paikalle saapunut salibandymaajoukkueen päävalmentaja Petteri Nykky.

Itse ottelu oli Steelersille mahdollisuus selvittää omaa tasoaan mittatikkunaan Suomen paras seurajoukkue.

Tällä kertaa Classic oli kuitenkin tyly vieras ja korjasti talteen 8–3 -vierasvoiton sarjapisteillä höystettynä.

 

Classic iski ensi kerran jo ottelun ensi minuuteilla Albert Koskisen pyörähtäessä kulmasta siirtäen pallon yläkulmaan ensi kerran ohi Steelers-vahti Santtu Pohjosen.

Steelers ei kuitenkaan antautunut, vaan runttasi tasoihin Timo Johanssonin osumalla. Toden teolla Elenia-areenan kotiyleisöä pääsi kuitenkin huudattamaan – kukapa muukaan kuin – Ville Lastikka joka tinttasi pallon ylivoimalla Classic-maaliin.

Steelersin johtoasema kuitenkin haihtui, kun Classic viimeisteli Sami Johanssonin, Tino Salmisen ja Oskari Heikkilän lavoista pallon kolme kertaa maalin perukoille hieman löperösti vartioineen Steelers-puolustuksen seuratessa.

Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Classicin 4–2 -vierasjohdossa.

– Ensimmäiseen erään tuli liian helppoja lapsusmaaleja ja kaveri pääsi hengittämään niistä. Jos ei ole joka tilanteessa valmis sataprosenttiseen duuniin, se näkyy niin, että omissa kolisee, Steelersin päävalmentaja Petri Kemppainen sanoi.

 

Toisessa erässä Steelers oli jopa hallitsevampi osapuoli huippujoukkuetta vastaan, mutta eroa ei saatu kurottua kiinni.

Toisessa erässä Classicin Nico Salon ja Steelersin Niko Einiön iskiessä maalit mieheen, joten Steelersille jäi kirittäväksi päätöserään edelleen kahden maalin kaula.

– Toinen erä oli tuloksellisesti ja pelillisesti parhaamme. Se antoi uskoa, että kolmannessa erässä voitaisiin nousta. Emme kuitenkaan saaneet päälle sellaista kiimaa, että se olisi riittänyt tällaista joukkuetta vastaan, Kemppainen harmitteli.

– Tällaisissa peleissä näkee, mikä erottaa sarjakärjen keskikastin porukoista. He räppäävät paikoista maalin ja me emme.

Kolmannessa erässä Classic menikin menojaan. Ensin Jere Pulkkinen iski vierailijoille 6–3 -osuman ja Steelersin hakiessa kavennusta ilman maalivahtia, pääsi Classic ampumaan Oskari Heikkilän ja Aaro Helinin toimesta pallon kaksi kertaa tyhjänä ammottaneeseen Steelers-maaliin.

Kemppainen ei ymmärrettävästi ottelun jälkeen maansa myynyt, vaikka altavastaaja ei pystynyt pitämään sarjan kärkiryhmää vastaan parasta peliään yllä täyttä aikaa.

Kemppainen oli tyytyväinen siihen, että Steelers tarjosi uskottavan vastuksen.

– Ei tämä huono peli ollut noin laadukasta vastustajaa vastaan. Heidän kolmoskenttäkin on materiaaliltaan aivan älytön.

 

Classic jatkaa sarjakärjessä, mutta Steelers-voiton myötä toisena oleva SPV on jo yhdeksän pisteen päässä ykköspaikasta.

Kun Steelersilla on runkosarjaa jäljellä vielä 12 ottelua, se sijoittuu tällä hetkellä yhdeksänneksi Salibandyliigassa.

Kemppainen uskoo, että joukkueella on mahdollisuuksia vielä kirkastaa sijoitustaan, mikäli hyökkäyspelaaminen kehittyy kauden edetessä.

– Meitä on kritisoitu puolustamisesta, mutta minä olen eri mieltä. Tänäänkin päästimme viisikkopelissä vain viisi maalia sarjan parasta joukkuetta vastaan. Oikea asia ratkaistavaksi on, miten saamme tehokkuutta toiseen päähän kenttää. Sitä on jumpattu maajoukkuetauollakin, mutta tänään se ei vielä näkynyt, Kemppainen sanoi.

Steelers matkustaa kohtaamaan seuraavaksi seitsemäntenä sijoittuvan Nokian KrP:n, jonka tason se mittaa maanantaina. HäSa

Päivän lehti

5.8.2020