Urheilu Riihimäki

Cocks avasi Mestarien liigan tappiolla – Manageri manasi laitahyökkäystä

Cocksilla tukkoinen alku uuden kotihallin tosipeleihin.
Kuusi maalia tykittänyt Cocksin keskushyökkääjä Yury Lukyanchuk oli pelipäällä, mutta se ei riittänyt siivittämään riihimäkeläisiä voittoon mestareiden liigan avausottelussa. Kuva: Jari Kohonen
Kuusi maalia tykittänyt Cocksin keskushyökkääjä Yury Lukyanchuk oli pelipäällä, mutta se ei riittänyt siivittämään riihimäkeläisiä voittoon mestareiden liigan avausottelussa. Kuva: Jari Kohonen

Riihimäen Cocks avasi urakkansa käsipallon Mestarien liigassa keskiviikkona upouudella kotiareenallaan. Reilusti yli puolet hallin 2 500 katsomopaikasta oli täynnä ja tunnelma oli katossa, vaikka Cocks lopulta koki tappion hallitsevalle Ruotsin mestarille IK Sävehofille maalein 25–30 (13–18).

Aineksia pahempaankin selkäsaunaan oli, mutta Cocks puolusti alusta loppuun kovalla asenteella. Jo kamppailun alku kuitenkin osoitti, että ruotsalaisjoukkue oli kauden avauksessa valmiimpi. Ryhmä oli pallovarmempi, eikä teknisiä virheitä nähty yhtä paljon kuin kotijoukkueella.

IK Sävehof puolusti alusta asti odotetun kovin ottein. Liikkuva ja korkea puolustus piti pääosin riihimäkeläishyökkääjät ruodussa, mutta löytyi muurista pallon mentäviä aukkojakin.

Avausjakson hahmoiksi Cocksista kohosivat keskushyökkääjät Yury Lukyanchuk ja Davor Basaric, jotka tekivät tuhojaan ruotsalaisten muurin takana.

Toisaalta takamiehistä vain Yury Semenov onnistui toistuvasti maalinteossa (Lukyanchukin tavoin kuusi maalia). Esimerkiksi viime kauden Mestarien liigan runkosarjan paras maalintekijä Nico Rönnberg pysyi täysin pimennossa.

Samoin molemmat laidat Sävehof puolusti tarkasti. Näin Cocksin kapteeni Teemu Tamminenkin pysyi kurissa ja nuhteessa.

Vierasjoukkueen maalinteko lepäsi pitkälti William Bogojevicin harteilla. Lähes kaksimetrinen takamies latoi palloja Vitalii Shitskon selän taakse, kun Sävehof toistuvasti sai poikittaisliikkeellä Cocksin puolustuksen hajalle.

Toisella jaksolla riihimäkeläisten pelistä katosi rytmi. Sävehofilaiset repivät puolustuksessaan edelleen sääntöjen rajamailla ja se sekoitti entisestään Cocksin syöttöpelin.

Palloja ei saatu enää avausjakson tapaan toimitettua senttereille. Lisäksi Basaric oli loukkaantunut ensimmäisen puoliajan lopussa, joten vastuu keskushyökkääjän tontista jäi kokonaan Lukyanchukin harteille.

Tehokas puolustuspeli ajoi riihimäkeläiset huonommille heittosektoreille ja Sävehofin maalivahti Agust Eli Björgvinsson sai loistaa.

Cocks kokeili toisen puoliajan aikana puolustuksen alimpana lukkona nuorta maalivahtia Leevi Koistista. Nuorukainen aloitti ennakkoluulottomasti, mutta eväät oli nopeasti syöty, sillä Ruotsin mestarijoukkueen hyökkäyspeli rullasi vastustamattomasti.

Bogojevic kasvatti vielä maalisaldoaan, vaikka joukkue sai pelin vanhetessa tehtyä tulosta avausjaksoa laajemmalla rintamalla.

Vasenkätinen laitahyökkääjä Gzim Salihi sai maalijyvän kohdalle tuoden ratkaisuihin leveyttä.

Cocksin kompastuskiveksi muodostui heikko viimeistely. Roni Syrjälä pääsi kolme kertaa silmätysten Sävehofin maalivahdin kanssa, mutta yksikään vedoista ei päätynyt maaliverkkoon. Vaisu oli myös oikea takamies Vitalie Nenita, jonka maalisaldoksi jäi pyöreä nolla.

– Jos koko oikeasta laidasta ei saada maaliakaan sisään, ei tällä tasolla pelejä voiteta. Tarvitaan paljon parempaa viimeistelyä, Cocksin manageri Jari Viita päivitteli. HäSa

Päivän lehti

28.1.2020