Urheilu

Cocks haki Baltian liigan pisteet murskavoitolla

Dragunas Klaipeda pysyi riihimäkeläisten mukana vain ottelun alussa.
Neljä maalia viimeistellyt pelinrakentaja Sasa Puljizovic oli vahvassa vireessä ja myös yksi Cocksin voiton takuumiehistä sunnuntaina Klaipedassa. Kuva: Jari Kohonen
Neljä maalia viimeistellyt pelinrakentaja Sasa Puljizovic oli vahvassa vireessä ja myös yksi Cocksin voiton takuumiehistä sunnuntaina Klaipedassa. Kuva: Jari Kohonen

Riihimäen Cocksin vierailu Liettuassa kartutti joukkueen pistetiliä Baltian liigassa, kun joukkue rökitti Dragunas Klaipedan sunnuntaina maalein 35–25 (18–10). Klaipedassa pelattua kamppailua odotetusti hallinnut Cocks nousi voitollaan A-lohkon kärkeen.

Ottelun tunnusteleva alku sujui numeroiden valossa kotijoukkueen hallinnassa, mutta ilo ei kestänyt kuin hetken. Kahden maalin johto suli, kun Sasa Puljizovic ja Roni Syrjälä tekivät maalin mieheen.

Joukkueen kapteeni Teemu Tamminen jallitti kolme maalia putkeen ja Klaipeda oli 12 minuutin pelin jälkeen jo kolmen maalin tappioasemassa.

Siitä eteenpäin koko puoliaika oli selkeää Cocksin hallintaa.

Valtavia muutoksia voimasuhteissa ei koettu toisellakaan jaksolla.

Vitalie Nenitan ja jo avausjaksolla neljä maalia upottaneen Nico Rönnbergin johdolla Cocks rakensi hyvää asemapeliä. Myös puolustuspäässä ote säilyi ja klaipedalaisilla oli valtavia vaikeuksia löytää heittopaikkoja. Kun Cocks oli ehtinyt toisen puoliajan puoliväliin mennessä karata jo 13 maalin johtoon, alkoi suurin lataus purkautua.

Samalla puolustusintokin laantui. Näin omiin tuli vielä kamppailun viimeisellä vartilla peräti kymmenen osumaa. Toisaalta hullummin ei toiminut Cocksinkaan hyökkäyspeli, joten melkoista maaliverkkojen pöllytystä nähtiin myös Dragunasin päässä.

Cocksin paras maalintekijä oli tällä kerralla Rönnberg, jonka ansiolistaan lisättiin kahdeksan maalia. Hienon pelin pelasi myös Nenita. Vasenkätinen takamies viimeisteli kuusi maalia ja aktiivisella pelillään avasi Dragunasin puolustusta oikealla laidalla.

Kapteeni Tamminen sai kokoon seitsemän maalia ja oli myös jälleen kerran yksi voiton takuumiehistä. HäSa

Päivän lehti

29.1.2020