Urheilu

Cocks ja Dicken mitattiin kärkiottelussa – Tuloksena riihimäkeläisittäin kiusallinen tasapeli

Riihimäkeläiset pitivät kirittäjänsä takanaan käsipallon SM-liigassa.
Sasa Puljizovic oli jälleen tarkkana Dickeniä vastaan. Kuva: jari kohonen
Sasa Puljizovic oli jälleen tarkkana Dickeniä vastaan. Kuva: jari kohonen

Käsipallon SM-liigan ylempi jatkosarja tiivistyi entisestään, kun sen kärkijoukkueet Riihimäen Cocks ja Helsingin Dicken pelasivat keskiviikkona Helsingissä tasapelin lukemin 25–25 (11–15).

Kamppailun jälkeen Cocks johtaa edelleen jatkosarjaa kahden pisteen erolla Dickeniin. Karjaan BK-46 on jo seitsemän pisteen päässä helsinkiläisistä ja Kauniaisten Grankulla IFK on nollakerholaisena varmuudella jatkosarjan nelonen.

Myöhäisillan kamppailu kulki aluksi riihimäkeläiskomennossa. Cocks pystyi vahvalla puolustuspelaamisellaan pitämään Dickenin heittäjät kurissa. Riihimäkeläisjoukkueesta erityisesti Sasa Puljizovic ja Teemu Tamminen olivat heitoissaan tarkkana ja kun Giedrius Morkunas hyvän puolustuksen tukemana sai torjuntoja, vei Cocks ensimmäisen puoliajan.

Toisella jaksolla Cocksille alkoi kertyä rangaistuksia. Jäähyt verottivat hyökkäystehoa ja ennen kaikkea kuormittivat puolustusta. Kun lisäksi Dicken sai oman puolustuspelinsä järjestykseen, alkoi peli tasoittua. Dicken nousi Max Granlundin johdolla tasoihin ensimmäisen kerran, kun peliaikaa oli jäljellä kymmenisen minuuttia.

Cocks taktikoi vaihtamalla maaliin Vitalii Shitskon. Hän onnistui torjumaan Granlundin rangaistusheiton ja heti perään tuli tärkeä torjunta myös asemapelitilanteessa. Shitsko nousi isoon rooliin torjuessaan myös Anton Rémyn ratkaisun ja jo kolmannen kerran Granlundin heiton.

Nico Rönnberg vei Cocksin johtoon, kun peliaikaa oli jäljellä reilut kaksi minuuttia. Rémy viimeisteli vielä tasoituksen 35 sekuntia ennen loppusummeria. Rönnberg pääsi vielä sekunti ennen otteluajan täyttymistä yrittämään, mutta veto meni ohi. HäSa