Urheilu

Cocks jäi niukasti pisteittä

Riihimäkeläiset jatkoivat Mestareiden liigaa Leonissa Espanjassa.
Nico Rönnberg oli seitsemällä maalillaan Cocksin tehokkain pelaaja Leonin ottelussa.

Riihimäen Cocksin loppukiri ei aivan riittänyt, kun joukkue kohtasi lauantain myöhäisottelussaan vieraskentällä käsipallon Mestareiden liigassa espanjalaisen Ademar Leonin.

Ademarin pelaajat onnistuivat pitämään päänsä kylmänä, vaikka riihimäkeläiset myllyttivät loppuminuuteilla vielä hurjasti. Leonissa juhlittiin kotivoittoa maalein 23–20 (14–11).

Suomi ja Espanja ovat käsipallon rankingissa hyvin kaukana toisistaan, joten kolmen maalin tappio Espanjan liigan kakkosjoukkueelle ei ole lainkaan nolo juttu. Varsinkin, kun huomioidaan se, että Cocks teki erityisesti avausjaksolla häkellyttävän paljon teknisiä virheitä. Ilman harhasyöttöjä numerot tulostaululla olisivat näyttäneet aivan erilaisilta. Vasta toisen puoliajan lopussa riihimäkeläiset saivat pelinsä kulkemaan tavalla, joka kesti täysin vertailun kotijoukkueeseen.

Avausjakso oli riihimäkeläisittäin rikkonainen. Cocks nousi vaisun alun jälkeen kertaalleen tasoihin, mutta jälkimmäiseen varttiin mahtui pitkä vaikea pätkä.

Ademarin maali pysyi riihimäkeläisten virheiden johdosta pitkään koskemattomana. Heitot jäivät torjuntaan, menivät ohi ja monta hyökkäystä ei edes ratkaisuksi asti ehtinyt kehittyä. Espanjalaisten puolustus onnistui häiritsemään siinä määrin, että monet syötöt karkailivat ennen heittopaikkaa.

Cocksin ongelmana oli osin jälleen myös pelaajien puute. Viktor Kovalenko, Aliaksandr Tsitou ja Bojan Zupanjac kantoivat vastuuta puolustuspäässä, kun joukkueen hyökkäysvitja kävi vaihtopenkillä vetämässä henkeä. Jatkuva vaihtoruletti sekoitti peliä, mutta oli toisaalta välttämättömyys, sillä edes Cocksin terävä kärki Teemu Tamminen, Nico Rönnberg, Davor Basaric ja Vitalie Nenita ei Mestareiden liigan vauhdissa koko 60-minuuttista kestä. Vahvan viestin entisille ja tuleville vastustajille joukkue ja sen tähdet kuitenkin lähettivät.

Rönnberg tykitti seitsemän maalia, Tamminen viisi ja sentteri Basaric neljä. HäSa

Päivän lehti

28.1.2020