fbpx
Urheilu

Cocks jäi selvästi Westille

Kauniaisten HC West oli liian kova pala Riihimäen Cocksille, kun joukkueet kohtasivat käsipallon välierissä kolmannen kerran. West kellisti kotikentällä vieraansa kaikilla osa-alueilla. West otti toisen kiinnityksensä finaaliin maalein 29–17 (16–10). Loppuottelupaikka on ensimmäisen kerran katkolla maanantaina Riihimäellä.

Peli alkoi riihimäkeläisittäin kankeasti sekä hyökkäys- että puolustuspäässä. Westin Sami Silfver sai kohtuuttomasti pelitilaa ja sen 23-vuotias takamies hyödynsi armotta. Silfver pommitti neljä maalia kymmeneen minuuttiin ja kun Joachim Broman rokotti kahdesti, oli vaisumpi Cocks jo alkulämpimiksi kolmen maalin takamatkalla. Cocksista vain Jani Tuominen oli onnistunut kerran ja Matias Savinainen kahdesti.

Lunta lapioitiin riihimäkeläisten tupaan lisää ottelun 11 minuutilla, kun turhautunut Teemu Tamminen hankki punaisen kortin. Näin yksi tukijalka puuttui ja Cocksin hyökkäys oli entistäkin köyhempää.

Siitä huolimatta riihimäkeläiset saivat avausjaksolla aikaan vielä yhden terävämmän jakson. Ajassa 20.34 Osmo Tuomi kavensi numeroiksi 12–6 ja kolmen seuraavan minuutin aikana myös Antit Rogenbaum ja Valo onnistuivat heitoissaan. Jakson loppu oli kuitenkin Westin ja neljän maalin ero venähti takaisin kuuteen.

Loppukiriä ei nähty

Torstain kaltaista rynnäkköä ei Cocks vieraskentällä saanut aikaan. Päinvastoin toisen puoliajan alkuminuutit menivät täysin kotijoukkueen nimiin. Gheorghe Safronii oli ainoa Cocks-pelaaja, joka alkuminuuteilla pääsi maalin makuun.

Westin joukkueesta Silfver, Joona Hertola, Richard Sundberg ja Sam Kihlstedt tuulettivat kukin kertaalleen Cocksin maaliverkkoa ja peli alkoi näyttää selvältä. Tilanteessa 20–11 Cocksin ainoa taktiikka oli lähteä yltiöpäiseen hyökkäyspeliin isolla riskillä.

Se ei purrut, vaan West hyödynsi vastustajansa kiireen rakentamalla runsaasti nopeita vastaiskuja. Edes hyvässä pelivireessä ollut Cocksin maalivahti Tomislav Milinkovic ei yksi kyennyt pitämään joukkuetta pelissä mukana.

Ottelun loppupuolella pelattiin runsaan 20 minuutin jakso siten, että Cocksin maalitilastoon merkittiin vain Jani Tuomisen rangaistusheitto. Samassa ajassa Westin maalisaldo koheni kymmenellä maalilla.

– Alettiin ottaa riksejä, sellaisella kaikki tai ei mitään lähestymisellä. Kun riskillä mennään, tulee helposti omiin, Cocksin valmentaja Toni Kallio totesi.

– Meillä puolustus oli taas hyvällä tasolla, mutta hyökkäyspelissä ei onnistuttu samalla tavalla kuin torstaina kotona. Tämä peli täytyy nyt unohtaa nopeasti ja lähteä maanantaina hakemaan samaa tunnetta kuin edellisottelussa kotona, Kallio mietti. (HäSa)

Asiasanat

Menot