fbpx
Urheilu Riihimäki

Cocks jatkaa vankassa sarjajohdossa – "Oli vähän vaikea alku peliin"

Bojan Zupanjac oli hyvässä pelivireessä keskiviikkona. Laitahyökkääjä iski seitsemän maalia. Kuva: Jari Kohonen
Bojan Zupanjac oli hyvässä pelivireessä keskiviikkona. Laitahyökkääjä iski seitsemän maalia. Kuva: Jari Kohonen

Riihimäen Cocks jatkoi käsipallon SM-liigaurakkaansa keskiviikkona kotiareenallaan. Turun IFK saapui pelipaikalle myöhässä ja myös ottelun alku venähti. Bussiyhtiö oli unohtanut pelimatkan ja näin turkulaiset pääsivät matkaan aiottua myöhemmin.

Sekasotku näkyi molempien joukkueiden pelissä. Riihimäkeläisille lämmittely oli suunniteltua pidempi ja vastustajalle vastaavasti se jäi kovin lyhyeksi. Erikoisella tavalla käynnistynyt kamppailu päättyi lopulta murskalukemiin 41–24 (19–12). Voitto vahvisti entisestään riihimäkeläisten sarjajohtoa.

Runkosarjan nelossijasta ja suorasta ylemmän jatkosarjan paikasta taisteleva, kauden pirteästi aloittanut Turun IFK tarjosi avausjaksolla kaikesta huolimatta kelpo vastuksen. Melko tasaisena pysyneissä maalilukemissa oli toki osansa myös kotijoukkueen lukemattomilla virheillä. Lähinnä huolimaton viimeistely verotti jakson alkupuoliskolla Cocksin maalisaldoa. Åbo IFK hyödynsi tolpista ja maalivahdin torjunnoista kimmonneita palloja iskemällä nopeilla vastaiskuilla kavennusmaaleja.

Aivan alkuminuuteilla vierasjoukkue kävi jopa kolmen maalin johdossa, mutta peliminuuttien kuluessa asetelmat alkoivat normalisoitua. Cocks rauhoitti hyökkäyspeliään ja erityisesti laitahyökkääjien Roni Syrjälän ja Bojan Zupanjacin jäätävä viimeistely alkoi taivuttaa turkulaisten selkärankaa. Tauolle mentiin jo selkeässä riihimäkeläisjohdossa.

Toisella jaksolla Cocks kytki pelivaihteen päälle. Maalieron totaalista repeämistä edesauttoi se, että samaan aikaan turkulaiset kokeilivat seitsemättä kenttäpelaajaa. Tyhjä maali imi muutamassa minuutissa neljä riihimäkeläisten kaukoheittoa ja kun puolustuspelikin alkoi olla kuosissa, oli Cocksin johto hetkessä revennyt kymmeneen maaliin. Cocks luki puolustuksessa erinomaisesti seitsemännen hyökkääjän, eikä ylivoimapelistä ollut turkulaisille mitään etua.

Pallottelu kävi lopulta riihimäkeläisittäin lähinnä maalintekoharjoituksesta. Kapteeni Teemu Tamminen kasvatti omaa maalisaldoaan peräti 12 osumalla.

– Oli vähän vaikea alku peliin. Meillä on kova punttitreenijakso alla ja siksi kaikki olivat vähän kankeita tänään. Lisäksi alkulämmittely oli tosi omituinen, kun turkulaiset myöhästyivät, Tamminen summasi. HÄSA

Menot