Urheilu

Cocks jyrää tappioitta SM-liigassa

Riihimäen Cocks ei edes siipirikkona antanut mahdollisuuksia, kun se kohtasi keskiviikkoillan ottelussa Helsingissä Dickenin. Käsipallon SM-liigan ylemmän jatkosarjan kärjessä komeileva Cocks kukisti tasaisessa kamppailussa kotijoukkueen maalein 27–32 (16–14). Tappio jumitti Dickenin visusti sarjan kolmanneksi, sillä sarjakakkonen Karjaan BK-46 on jo reilusti karussa. Cocks johtaa liigaa maksimipistein.  

Keskiviikon kohtaamisessa helsinkiläisillä oli mahdollisuutensa. Vasta Portugalista EHF cupin matkaltaan kotiutunut Cocks oli pienellä miehistöllä liikkeellä. Viktor Kovalenkon johtama hyökkäysmiehistö rakensi aluksi pienen johdon Cocksille, mutta Dicken tuli avausjakson lopussa vahvasti ensin tasoihin ja sitten niukkaan johtoon.  

Toisella jaksolla Benny Bromanin ja Valdar Noodlan maalivainu oli yhä tallella. Kotijoukkue pysyi Kirill Morozovin torjunnoista sekä Nico Rönnbergin, Jani Tuomisen ja Kovalenkon hyökkäystehoista huolimatta pitkään tasanumeroissa. 

Laitahyökkääjät Tuominen, Andrei Novoselov ja Teemu Tamminen, sekä seitsemän maalia tehnyt Rönnberg kurittivat ottelun loppuhetkillä Dickeniä. Kun myös takamies Gheorghe Safronii onnistui kahdesti, rymisteli Cocks lopulta ansaittuun viiden maalin voittoon.   

– Tänään oli vaikea peli. Meillä oli paljon loukkaantumisia ja sairastuneita pelaajia. Olimme hieman raskaalla jalalla liikkeellä Portugalin pelin jälkeen, Cocksin päävalmentaja Gintaras Savukynas summasi. STT    

 

Asiasanat

Päivän lehti

31.5.2020