Urheilu

Cocks kepitti sarjakärki Dickenin miesten SM-liigan kärkikamppailussa

Cocks puski väkisin tiukan ottelun voittoon.
Teemu Tamminen läväytti kuusi osumaa Dickenin verkkoon. Kuva: jari kohonen
Teemu Tamminen läväytti kuusi osumaa Dickenin verkkoon. Kuva: Jari Kohonen, arkisto

Miesten SM-liigassa kolmantena majaileva riihimäkeläinen Cocks kaatoi Pirkkolan palloiluhallissa sarjakärki Dickenin. Vierasvoitto kirjattiin lopulta Cocksille luvuin 29–25 (15–14).

Cocksin riveistä maalinteossa kunnostautuivat kuusi maalia iskenyt Teemu Tamminen, viisi osumaa singonnut Nico Rönnberg sekä samaan maalimäärään yltänyt Vitalie Nenita.

– Dicken on yksi vahvimmista kilpailijoistamme, joten ehkä sitä kautta tämä oli iso voitto, Cocksin päävalmentaja Gintaras Savukynas totesi.

Savukynas oli tyytyväinen Cocksin suorituskykyyn ottaen huomioon, että maajoukkuetauon jälkeen Suomea Georgiaa vastaan EM-esikarsinnassa edustanut kolmikko Tamminen, Rönnberg ja Roni Syrjälä saivat ottelun alle vain yhden valmistavan harjoituksen ennen Dicken-ottelua.

– Siihen nähden peli kulki hyvin. Maajoukkuetauon jälkeen on aina haasteita, koska maajoukkueessa pelataan hieman eri tavalla ja siellä on omat vaatimuksensa, Savukynas lausui.

Cocksin avainpelaaja Yury Lukyanchuk oli ottelusta sivussa, sillä hän on Valko-Venäjän matkassa EM-lopputurnauksessa.

Valko-Venäjän turnaus päättyi keskiviikkona 36–36 -tasapeliin isäntämaa Itävaltaa vastaan. Valko-Venäjä ylsi EM-kisoissa yhdeksänneksi.

– Kun saamme Yuryn takaisin, joukkue on jälleen vahvempi.

Cocksin voitto tiivisti myös Miesten SM-liigan kärkikolmikkoa.

Dicken johtaa yhä sarjaa ja on 11 ottelun jälkeen 19 pisteessä. BK-46 on toisena 17 pisteellään 10 ottelussa ja Cocks huohottaa niskaan 10 ottelussa nappaamallaan 15 pisteellä.

Cocksin pelit jatkuvat sunnuntaina kotiottelulla HIFK:ta vastaan. HäSa

Päivän lehti

17.9.2020

Fingerpori

comic