Urheilu Riihimäki

Cocks moukaroi turkulaisia cupin puolivälierässä – sairaslista tyhjeni lauantain Mestarien liigan pelin alla

Toivottu ja odotettu Nico Rönnbergin paluu onnistui erinomaisesti. Takamies tykitti hieman voimiaan säästellenkin neljä maalia.

Käsipallon Suomen Cupin puolivälierä oli Riihimäen Cocksille läpihuutojuttu. SM-liigassa karsintaviivan alapuolelle juuttunut Turun IFK sai keskiviikkoillassa ainoastaan kokemusta. Riihimäkeläiset pystyivät melko lepsullakin pelailulla murjomaan tulostaululle tylyt numerot 39–23 (22–11).

Pelin tärkein viesti oli se, että Cocksin ykköspelaajat ovat täydessä iskussa. Nico Rönnberg palasi sairauslomalta. Myös pitkään sivussa ollut Andrei Novoselov osoitti olevansa pelikunnossa. Novoselov upotti pallon seitsemän kertaa maaliin. Kapteeni Teemu Tamminen tykitti peräti 14 osumaa.

Turkulaiset käyttivät ottelussa rohkeaa taktiikkaa. Joukkue peluutti seitsemää kenttäpelaajaa lähes koko kamppailun ajan. Maalivahdin istuessa hyökkäysten aikana vaihtopenkillä teki Cocks tuhojaan.

Syöttöjen katkot sekä maalivahti Giedrius Morkunasin torjunnat avasivat mahdollisuuden kasvattaa maalitiliä pitkillä heitoilla tyhjiin.

Toisella puoliajalla huolimattomuus johti maalipaikkojen haaskaukseen riihimäkeläisleirissä. Toisaalta turkulaisilla ei ollut sen enempää annettavaa kuin avausjaksollakaan, joten mitään trillerin aineksia ei pelissä ollut.

Cocksin kannalta kamppailu kävi kevyestä treenistä ennen ensi lauantaina pelattavaa Mestareiden Liigan ottelua. Sitä painotti myös Nico Rönnberg.

Rönnberg oli 12 päivää pois peleistä ja harjoituksista, joten pelituntuman haku oli tärkeää.

– Tuntui hyvältä pelata olkapäällä, missä ei ole lainkaan kipua, Rönnberg hymyili.

– Otin tänään vähän iisimmin ja otin ne paikat, mitkä piti ottaa. Vain yksi läpiajo meni ohi, muuten se neljä maalia tuntui ihan hyvältä. Hienoa olla takaisin ja saada taas vähän pelintuntumaa ennen lauantain tärkeää peliä, Rönnberg sanoi.

– Nämä pelit nyt vaan pelataan pois. Valitettavasti tällainen peli ei anna kummallekaan joukkueelle mitään, mutta innolla odotan jokaista Mestareiden Liigan matsia. Ne ovat niitä pelejä, joita varten tätä lajia pelataan. HäSa