Urheilu

Cocks murskasi liigan sarjakakkosen kärkiottelussa

Riihimäen Cocks ei jättänyt mitään arvailujen varaan, kun käsipallon SM-liigan askelmerkkejä pudotuspeleihin haettiin keskiviikkona. Kotijoukkue Cocks on jo jatkosarjan voiton varmistanut ja Karjaan BK-46 on yhtä varma kakkonen. Kärkikaksikon keskinäisessä kamppailussa olikin enemmän kysymys kunniasta. Karjaalaisten kannalta kunnia meni, sillä Cocks veti kauden yllättäjän kölin alta rumin numeroin 38–23 (22–12).  

Ottelu oli alusta asti täysin toispuoleinen. Cocks määritteli tahdin ja BK yritti sinnitellä mukana. Siinä nuori joukkue onnistui juuri ja juuri kymmenen minuutin verran. Sen jälkeen Cocksin pelaajiston monipuolisuus ja nopeus osoittautuivat vieraille liian hankaliksi. Puolustus oli kautta linjan myöhässä ja Martin Pråhl BK:n maalissa oli epäkiitollisen tehtävän edessä. Teemu Tamminen ja Nico Rönnberg ajoivat vuorotellen nopeista maaleja, asemapelissä Aliaksandr Bahckon syötöt ja keskushyökkääjän Yuru Lukyanchukin ”skriinit” olivat karjaalaisille liikaa. Edes pienet huolimattomuusvirheet eivät estäneet Cocksia rakentamasta kymmenen maalin taukojohtoa.  

Toinen jakso oli jo melkoista pelailua. Riihimäkeläiset rakentelivat toinen toistaan hienompia kuvioita, mikä kasvatti virheiden määrää. BK puolestaan oli menettänyt loputkin keinot Cocksin puolustusmuurin murtamiseen. Ainoastaan laitahyökkääjä Albert Lindholm sai jotain aikaan, muutoin vieraiden ratkaisut jäivät joko muuriin tai Vitalii Shitskon näppeihin. Pallottelun lomassa BK kokeili upporikasta kahden pelaajan miesvartioinnilla, mikä avasi Lukyanchukille ja Tammiselle heittotilaa.  

Numeroiden valossa peli oli kuitenkin jo revennyt, joten lopun maalijuhla oli lähinnä kosmetiikkaa. Cocksilta jatkosarjan viimeinen kamppailu oli odotettuakin kovempi näytös pudotuspelien haastajille.  

– Tämä oli ihan hyvä peli, viihdyttävä katsojille. Meillä fokus on jo sunnuntain EHF-kamppailussa, Cocksin päävalmentaja Gintaras Savukynas myönsi. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

7.6.2020