Urheilu Riihimäki

Cocks murskavoitolla käsipallon liigafinaaliin

Riihimäkeläiset kohtaavat kauden huipennuksessa Dickenin.
Yury Lukyanchuk oli yksi tasavahvan Cocksin tehomiehistä. Sentteri viimeisteli neljä maalia ja oli myös vahvan puolustuksen tukipelaajia. Kuva: Kari Kuukka
Yury Lukyanchuk oli yksi tasavahvan Cocksin tehomiehistä. Sentteri viimeisteli neljä maalia ja oli myös vahvan puolustuksen tukipelaajia. Kuva: Kari Kuukka

Jos olivat kaksi edellistä välierää selvää riihimäkeläishallintaa, oli kolmas ja ratkaiseva ottelu sunnuntaina jo lähes leikittelyä. Cocks jyräsi Helsingin IFK:n täysin Riihimäen Urheilutalon lattianrakoon ja marssi käsipalloliigan finaaliin.

Murskaluvut 39–17 (22–7) eivät jättäneet jossiteltavaa. Cocks on ehdottomasti ansainnut paikkansa loppuotteluissa.

Joukkue hakee kuudetta perättäistä ja kaikkiaan jo 11. suomenmestaruutta.

Vastaansa Cocks saa jälleen tuttuakin tutumman finaalivastustajan, Helsingin Dickenin. Joukkue voitti Siuntion IF:n kotonaan 31–25 (18–14) ja eteni Cocksin tavoin finaaliin suoraan kolmessa ottelussa.

Kotijoukkue Cosks oli kaikilla osa-alueilla selkeästi vastustajaansa edellä. Puolustus toimi lähes virheettömästi. Lisäksi avausjaksolla maalissa pelannut Vitalii Shitsko napsi harvoista helsinkiläisvedoista näyttäviä torjuntoja.

Hyökkäyspäässä tilanne näyttäytyi täysin päinvastaisena. Helsinkiläiset olivat askeleen tai kaksi perässä, joten Cocksin riveissä kauden aloittanut Kalle Alander ei IFK:n maalissa suurtekoihin pystynyt. HIFK:n alistumista kuvasi sekin, että Cocks vei sekä hyökkäys- että puolustuspään kaksinkamppailut täysin suvereenisti.

Toisen jakson alussa suurimman latauksen puute heijastui hetkellisenä herpaantumisena Cocksin pelissä. Erityisesti IFK:n Ardo Puna pääsi rokottamaan riihimäkeläisten virheistä, mutta hyvin nopeasti Cocks kiersi vastustajan maalihanat kiinni. Niinpä HIFK ei rökäletappiolta välttynyt tälläkään kerralla.

Voitto oli kolmesta välieräottelusta helpoin ja sen vahvisti myös laitahyökkääjä Roni Syrjälä.

– Me saatiin siihen alkuun heti hyvä puolustus ja Shitsko (Vitalii) oli maalissa todella hyvä. Se oli meiltä hyvää peliä ja huomasi myös, ettei vastustaja ollut alussa ihan valmiina, Syrjälä pohti.

– Se ekat kymmenen minuuttia pelattiin vähän kovempaa ja sen jälkeen oli selkeästi rennompaa, Syrjälä kuvaili. HäSa

Päivän lehti

4.7.2020