Urheilu

Cocks nousi takaa mukaan välierätaisteluun

Täynnä itsevarmuutta Riihimäelle matkustanut HC West joutui torstai-illassa yllättävän tosiasian eteen. Runkosarjan jyrä ja keskiviikkoisessa välierässä Cocksin lähes suvereenisti voittanut joukkue lähti nyt kotiin Kauniaisiin tappio niskassaan. Tulostaulun numerot 24–22 (7–13) kertoivat kaiken olennaisen. Tasaista oli, mutta kotijoukkue oli se, jonka pää kesti loppuun asti.

Cocks tasasi puntit ja välieräkamppailu sai kokonaan uuden ilmeen. Se on nyt jo selvää, ettei Cocks lähde lauantaina Kauniaisiin pelkästään turistimatkalle hakemaan siivoa häviötä.

– Se oli Westille kauden ensimmäinen tappio. Saa nähdä, miten se sen käsittelee, Cocksin valmentaja Toni Kallio virnisti.

Avauserä lähenteli …katastrofia

Edellisillan West-ylivoima nosti päätään toisenkin välieräottelun avausjaksolla. Thomas Lindström sai paistatella Westin maalilla illan sankarina. Tasaisen alun jälkeen Cocks törmäsi toistuvasti Lindströmiin. Heittointokin alkoi laantua, kun mikään ei mennyt ohi maalivahdin.

Cocks johti vielä kymmenen minuutin vaiheilla peliä maalein 6–5, mutta sitten iski henkinen lukko. Lindströmin torjuntoja seurasi sekalainen joukko luokattomia heittoja, joista osa jäi jo puolustuksen näppeihin, osa kimpoili seinille.

Westin maali varjeltui peräti 19 minuutin ajan ja se lähenteli jo katastrofia. Maalin johto oli kääntynyt seitsemän maalin takamatkaksi. Puolustus toimi kuin hyvin rasvattu kone, mutta hyökkäyspäässä juoksenteli joukko yksilöurheilijoita joukkueen sijaan. Väkkäränä pyörinyt Teemu Tamminen murjoi viimeistä edellisellä minuutilla sentään lohtukavennuksen ja kotijoukkue meni erätauolle kuuden maalin tappioasemassa.

Vahva …nousu

Ehkäpä Westkin keskittyi jo lauantain peliin, sillä Ville Viljanen ja Antti Valo tekivät toisen jakson alussa minuutin sisään kavennusmaalit. Kun toisessa päässä Sami Silfverin heitto jäi Tomislav Milinkovicin näppeihin, lähti keltainen vyöry Gheorghe Safronii nopeaan vastaiskuun. Safronii viimeisteli tarkasti ja maaliero oli pienentynyt jo kolmeen. Eikä puoliaikaa ollut kulunut vasta kuin alle kolme minuuttia.

Sekä maalivahti Milinkovic että Cocksin takamiehistö sai vahvasta alusta lisää virtaa. Milinkovic oli nyt toisen jakson hahmo. Virkaveli Lindström joutui puolestaan epäkiitollisen tehtävän eteen. Cocksin peli kulki, pallo liikkui ja avausjaksolla vaisut Safronii, Tamminen ja Jani Tuominen tykittivät nyt tarkkaakin tarkemmin. Myös Viljanen ja Valo pelasivat sillä tasolla, johon miehillä on parhaimmillaan rahkeita.

Jo kymmenen minuutin kohdalla Cocks nousi Antti Rogenbaumin tahtomaalilla tasanumeroihin 16–16. Westin Lindström sai jakson puolivälissä tarpeekseen ja meni vaihtoon, mutta Patrik Roslander joutui maalin suulla yhtä tukalaan rakoon. Joukkue oli juuri menettänyt selvän johtonsa ja riihimäkeläiset tulivat ryminällä.

Cocks meni Tuomisen ja Tammisen maaleilla kolmen maalin johtoon, kun peliä oli jäljellä kymmenisen minuuttia. West sai vielä mahdollisuutensa. Ensin Safronii istui kaksiminuuttisen ja vielä kolme minuuttia ennen loppusummeria Vladimir Corlija komennettiin jäähylle.

Molemmat alivoimat Cocks hoiti kuitenkin jäätävällä varmuudella. Molempien aikana maalit menivät tasan. Näin Cocks juhli kovalla työllä ansaittua voittoa.

– Ensimmäisellä jaksolla tehtiin luokattomia ratkaisuja. Toisella iskettiin niihin kohtiin, mitkä tiedettiin niiden (Westin) heikkouksiksi. Tästä on hyvä jatkaa, Kallio myhäili.

 

Asiasanat