Urheilu

Cocks nousi tukevasti Atlaksen yläpuolelle

Bojan Zupanjac oli yksi kentän tehomiehistä, kun Cocks lauantaina kukisti Vantaan Atlaksen.

Riihimäen Cocks sai lauantaina Vantaalla pelinsä kulkemaan, kun joukkue kohtasi Atlaksen. Cocks vei vahvan puolustuspelinsä turvin SM-liigapisteet selkein numeroin 24–35 (13–18).

Atlas pysyi avausjakson alun verrattain hyvin pelissä mukana.

Kotijoukkue käväisin jopa tasoissa, kun entinen Cocks-pelaaja Jani Tuominen nosti ajassa 17.36 vantaalaiset lukemiin 8–8. Sen jälkeen pelin voimasuhteet alkoivat kuitenkin vakiintua. Cocksin Teemu Tamminen, Nico Rönnberg, Yury Lukyanchuk ja paljon peliaikaa saanut André Udd rokottivat hyvillä tehoilla. Vastaavasti Atlas alkoi olla syvissä vaikeuksissa riihimäkeläisten vahvan puolustusmuurin edessä.

Toisella jaksolla Cocks kytki ison vaihteen päälle. Bojan Zupanjac sai heittovireestä kiinni ja pelaajarotaatio toi kentälle muitakin onnistujia. Hetkittäin näytti siltä, että oli melko yhdentekevää, ketkä keltapaidoista kulloinkin kentällä olivat, sillä peli pysyi riihimäkeläisten hallinnassa koko ajan. Atlas otti vastaan ja Cocks vyörytti. Niinpä erityisesti toinen puolituntinen jätti hyvin vähän tilaa kysymyksille. Cocks oli joukkueista selvästi parempi.

Udd kiitti luottamuksesta ja oli kuudella maalillaan yksi voiton takuumiehistä. Myös viisi maalia tehnyt ja väkevää puolustuspeliä esittänyt Zupanjac nousi tasavahvasta ryhmästä esiin.

– Meillä oli alla huono, kahden tappion jakso. Olimme vähän turhan pehmeitä puolustuksessa avausjaksolla, mutta toisella puoliajalla siihenkin saatiin tarvittavaa aggressiivisuutta, kentän parhaana palkittu Zupanjac pohti. HäSa