Urheilu Riihimäki

Cocks on valmiina kauden avaukseen – Riihimäen joukkue lähtee pelikentille uudistuneella kokoonpanolla

Riihimäen Cocks on käsipalloliigan hallitseva mestari. Keväällä 2019 Cocks otti yhdennentoista kultansa.
Riihimäen Cocks on käsipalloliigan hallitseva mestari. Keväällä 2019 Cocks otti yhdennentoista kultansa.

Käsipallon SM-liiga starttaa perjantaina, kun Åbo IFK ja Dicken kohtaavat Turussa. Heti seuraavana päivänä pelataan kärkiottelu, jossa kohtaavat Karjaan BK-46 ja Riihimäen Cocks. Kaksikko oli vahvasti matkalla loppuottelusarjaan, kun kausi maaliskuussa vihellettiin poikki koronaviruspandemian takia.

BK-46 oli keskeneräisen kauden runkosarjan ykkönen. Niinpä Cocks pääsee hakemaan revanssia heti sarjan avausottelussa. Samalla nähdään myös, mitä Cocksin uusi päävalmentaja Boris Dvorsek on saanut riihimäkeläisjoukkueesta irti.

– Onhan tämä taas yhdellä tavalla erilainen ja erikoinen kausi. Toivotaan, että kaikki pysyvät terveenä ja että kausi saadaan suunnitellusti käyntiin, Cocksin puheenjohtaja Jari Viita miettii.

Päävalmentajan lisäksi Cocksin miehistössä on kuusi uutta ulkomaalaispelaajaa ja viisi omasta juniorikaartista edustusjoukkueeseen nostettua pelaajaa. Ehkä juuri tämän vuoksi Viita on joukkueensa menestysodotuksissa maltillinen.

– Dicken jatkaa ties kuinka monetta vuotta samalla ryhmittymällä, joten heillä on varmasti joukkuepeli alkukaudesta paremmalla mallilla kuin esimerkiksi meillä. BK käsittääkseni heikkeni hieman, koska maalivahti Bogdan Klepa lähti pois ja Oscar Kihlstedt palasi Ruotsiin, Viita arvioi.

Tallinnan joukkue tuo väriä

Liigassa pelataan kaksinkertainen runkosarja, josta neljä parasta jatkaa ylempään ja loput kolme alempaan jatkosarjaan. Joukkueet ovat valtaosin tuttuja. Cocksin, BK-46:n, Helsingin Dickenin ja Åbo IFK:n lisäksi Helsingin IFK, Siuntio IF ja Kauniaisten IFK ovat sarjan vakiokalustoa.

Paraisten IF luopui sarjapaikastaan, mutta tilalle saatiin mielenkiintoinen haastaja, kun virolainen HC Tallin osallistuu SM-liigan runkosarjaan.

Käsipalloliiton toiminnanjohtaja Päivi Mitrunen on iloinen siitä, että liiga saa kansainvälistä lisäväriä.

– Monet pelaajat ovat kohdanneet toisensa kaudesta toiseen, joten nyt ainakin kenttäpelaajille tulee aivan uusia vastustajia, Mitrunen nauraa.

HC Tallin pelaa ainoastaan kaksinkertaisen runkosarjan. Joukkuetta ei siis nähdä enää jatkosarjassa eikä pudotuspeleissä.

– HC Tallin pelaa myös Viron mestaruussarjaa ja käsipallon kansainvälisten sääntöjen mukaan joukkue ei voi taistella kahden maan mitaleista, Mitrunen perustelee.

Koronaa väistelleen

Mitrunen on koronarajoituksista yhtä ymmällään kuin muidenkin palloilulajien vaikuttajat.

– Palloilulajit ovat yhdessä laatineet ohjeet. Olen siitä iloinen, että tällaista yhteistyötä on saatu aikaan. Jalkapallo on tässä asiassa raivannut muille lajeille tietä, koska heillä kausi alkoi muita aiemmin, Mitrunen sanoo.

– Karjaalla BK-46–Cocks-peliin yleisölle annetaan vielä ennen ottelua ohjeet, mutta sen jo tiedän, että esimerkiksi sisäänkäyntejä on käytettävissä poikkeuksellisen paljon. Lisäksi pääsyliput myydään etukäteen. Halliin otetaan korkeintaan 499 katsojaa ja katsomossa huolehditaan turvaväleistä, Mitrunen tietää.

Poikkeusolot näkyvät myös kentällä. Mitrunen sanoo, että tarpeettomia pelaajien välisiä kontakteja vältetään.

– Ylimääräisiä läpyjä ja kättelyitä ei näissä oloissa tehdä. Näin koetetaan minimoida fyysiset kosketukset pelaajien välillä, Mitrunen perustelee. HäSa

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic