Urheilu Riihimäki

Cocks otti ensimmäisen askeleen kohti mestaruutta

Yury Lukyanchuk oli yksi finaalivoiton takuumiehistä, kun Cocks rutisti ensimmäisen voiton Dickenistä. Kuva: Jari Kohonen
Yury Lukyanchuk oli yksi finaalivoiton takuumiehistä, kun Cocks rutisti ensimmäisen voiton Dickenistä. Kuva: Jari Kohonen

Seitsemättä perättäistä käsipallon suomenmestaruutta jahtaava Riihimäen Cocks otti ensimmäisen kiinnityksen, kun helsinkiläinen Dicken taipui keskiviikkona Riihimäellä maalein 26–24 (14–15). Mestaruus ratkeaa kolmella voitolla. Joukkueiden seuraava kohtaaminen pelataan Helsingissä perjantaina.

Joukkueet ovat keskenään jo tuttuja useista aiempien vuosien finaaleista, joten varsinaista finaalijännitystä ei enää koettu. Toki loppuotteluissa on oma latauksensa, mikä väistämättä ensi minuuteilla näkyi kentällä.

Avausjakson alku kulki hienoisesti kotijoukkueen hallinnassa. Juuri ennen finaaleja vuoden jatkosopimuksen Cocksin kanssa solminut Nico Rönnberg avasi finaaliotteluiden maalihanat. Viktor Kovalenko jatkoi maalintekoa ja parhaimmillaan riihimäkeläiset olivat kahdeksan minuutin vaiheilla rakentaneet jo kolmen maalin etumatkan.

Dicken onnistui maalivahtinsa Mikael Mäkelän johdolla puolustuspään tehtävissä ja jakson puolivälissä joukkue sai pidettyä Cocksin yli viisi minuuttia nollilla. Samaan ruuhkaan Rönnberg sai jäähyn. Cocks peluutti alivoimalla kuutta kenttäpelaajaa ja maalivahti Mäkelä pääsi rokottamaan kaukoheitollaan tärkeän kavennuksen Cocksin tyhjään maaliin.

Dicken sai hyvän puolustuspelaamisensa ansiosta lisävirtaa omaan tekemiseensä kivuten ennen jakson loppua Filip Söderlundin johdolla jo tasoihin ja muutama sekunti ennen taukosummeria Tadas Stankeviciusen maalilla ensi kertaa johtoon. Toisen jakson alkuun sama mies kasvatti vierasjohtoa jo kahteen maaliin. Pelaajarotaatiosta huolimatta ei Cocksin hyökkäyspeliä ei heti saatu totuttuun jiiriin.

Lopulta Cocksin Teemu Tamminen raivasi sisulla kaksi kavennusmaalia peräkkäisistä hyökkäyksistä. Kapteenin esimerkki puhalsi uutta virtaa koko joukkueeseen. Tammisen ja Yury Lukyanchukin onnistumiset nostivat kotijoukkueen tasoihin. Kun peliaikaa oli 18 minuuttia jäljellä, Keskushyökkääjä Davor Basaric vei Cocksin pitkästä aikaa johtoon.

Mäkelän ja Cocks-maalivahti Vitalii Shitskon torjunnat pitivät hetken ottelun samoissa numeroissa. Lukyanchuk ja Tamminen saivat maalin mieheen, kun ottelu eteni kohti päätössummeria. Veljekset Robin ja Max Granlund nostivat vieraat uudelleen johtoon ja Cocks otti aikalisän.

Tuumaustuokion jälkeen Cocks pelasi kuvion, josta Lukyanchuk viimeisteli tasoitusmaalin kuusi minuuttia ennen ottelun päättymistä. Nils Kreicbergs ja Tamminen kasvattivat kotijoukkueen etumatkaa ja nyt oli Dickenin vuoro ottaa aikalisä. Seuraava hyökkäys pelattiin Robin Granlundille, mutta veto päätyi Shitskon torjuntaan.

– Emme olleet tänään tarpeeksi hyviä. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla puolustus oli huonoa. Saimme sen kuitenkin kuntoon toisella jaksolla ja lopputulokseen voi olla tyytyväinen, Cocksin päävalmentaja Gintaras Savukynas hymyili. HÄSA

Asiasanat

Päivän lehti

13.7.2020