Urheilu

Cocks otti kiinnityksen käsipallopronssiin

Riihimäen Cocks oli nopeasti jättänyt taakseen välieräpettymyksen. Käsipallon SM-sarjan kaksiosainen pronssikamppailu alkoi Riihimäen Urheilutalolla perjantaina tyylipuhtaalla selätyksellä. Siuntion IF oli lähes koko 60-minuuttisen alakynnessä, joten lopputulos 33–25 (17–14).

Pronssi ratkaistaan kahden ottelun yhteistuloksella. Niinpä lauantain toiseen otteluun Siuntioon riihimäkeläiset matkustavat peräti kahdeksan maalin etumatkan turvin.

Vaikka molemmat joukkueet olivat välierissä kokeneet tappion ja jääneet vaille loppuottelupaikkaa, ei pettymys näkynyt kentällä. Kumpikin joukkue lähti peliin hyvin latautuneena. Kauden tässä vaiheessa loukkaantumiset alkavat näkyä, eivätkä Cocks ja Siuntiokaan olleet vaivoilta välttyneet. Cocksilta puuttui kaksi tärkeää pelaajaa, Teemu Tamminen ja Ville Viljanen.

– Teme (Tamminen) loukkasi itseään hiukan harjoituksissa. Hän on kahden viime kauden aikana kokenut niin paljon loukkaantumisia, ettemme halunneet ottaa mitään riskejä. Hän ei pelaa lauantainakaan. Ville (Viljanen) sai pienen kylkivamman West-ottelusarjassa, eikä pelaa, vaikka olisi kovasti halunnut, Cocksin valmentaja Toni Kallio taustoitti.

Siuntion ykköstykki Nico Rönnberg oli hänkin sivussa. Rönnberg oli loukannut sormensa välierissä Vantaan Atlasta vastaan.

Cocksilta löytyi ratkaisijoita

Cocksin vaihtopenkki oli Siuntiota vahvempi. Jo ottelun avausjaksolla oli nähtävissä, että SIF oli Rönnbergin puuttuessa lähinnä virolaisvahvistuksensa Ravo Voosalun ja vasenkätisen takamiehensä Patrik Grönbergin varassa. Osaltaan vieraiden urakkaa vaikeutti Cocksin puolustus, joka on varsinkin loppukauden otteluissa osoittautunut vaikeasti ohitettavaksi. Tällä kerralla tuomaritkin sallivat kovan, mutta puhtaan pelaamisen, joten Tomislav Milinkovicilla oli hyvä päivä maalinsa suulla. Milinkovic pääsi tuttuun torjuntavireeseen, ja niin Voosalun, Grönbergin kuin juuri pronssipeleihin selkävammastaan toipuneen Miro Koljosenkin oli todettava, että pallo ei helpolla Cocksin maaliin uppoa.

Cocks hallitsi varsinkin pelin ensimmäistä viisiminuuttista. Selvässä neljän maalin johdossa puolustuksen valppaus herpaantui hetkeksi ja SIF kampesi jakson puolivälin vaiheilla tasoihin, kahdesti jopa maalin johtoon. Jälleen avausjakson lopussa Cocks terävöitti peliään, mikä näkyi muutaman maalin etumatkana.

Tuominen ja Safronii loistivat

Toinen jakso oli selvää Cocksin hallintaa. Tammisen ja Viljasen puuttuessa kokoonpanosta saivat nuori Osmo Tuomi ja konkari Reima Nieminen paljon vastuuta. Molemmilla jaksoilla kaksi maalia tehnyt Tuomi nousi varsinkin puoliaikojen lopussa esiin. Kentällä ollessaan peliä johtanut Nieminen puolestaan jakoi oivallisia syöttöjä ja teki hänkin kolme tärkeää maalia.

Kentän hahmoja olivat kuitenkin 11 maalin mies Gheorghe Safronii ja kuuden maalin Jani Tuominen. Tuominen otti ison roolin myös pelinjohtajana. Tuominen teki tärkeitä maaleja erityisesti avausjaksolla Cocks lähdettyä ratkaisevalle karkumatkalleen ennen taukosummeria.

Safronii puolestaan otti roolia toisella jaksolla, kun Tuominen otettiin erikoisvartiointiin ja Siuntio yritti tukkia keskushyökkääjän tonttia. Antti Rogenbaum pysyikin melko pimennossa, mutta keskelle tiivistynyt 5–1-puolustustaktiikka jätti Safroniille heittotilaa. Sitä 203-senttinen moldovalainen ei aivan valtavasti edes tarvitse, sillä 26-vuotias maalitykki on kauden vanhetessa löytänyt oivallisen heittojyvän. Safronii pommitti toisella puolituntisella seitsemän osumaa ollen Cocks-voiton vahva takuumies.

– Saatiin ihan hyvä etumatka, mutta kyllä huomenna lähdetään hakemaan ottelun voittoa. Ei me maaleja lasketa, vaan voitetaan toinenkin peli, Toni Kallio vakuutti.

– Tänään oltiin hyviä puolustuksessa. Vähän ensimmäisen jakson aikana laiskoteltiin, mutta kokonaisuus oli kuitenkin hyvää, Kallio hymyili. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

15.8.2020