Urheilu Riihimäki

Cocks poimi helpot pisteet

PIF vastaantulija riihimäkeläisten kotiareenassa.
Sasa Puljizovic kasvaa peli peliltä yhä suurempaan rooliin. PIF:ä vastaan pelinrakentaja tykitti neljä maalia ja jakeli lisäksi oivaltavia syöttöjä.

Riihimäen Cocksin historiallinen kausi Mestareiden liigassa ei vielä ole voittoja tuonut, mutta joukkue on kuitenkin osoittanut kuuluvansa käsipallossa Euroopan eliittiin. Tätä taustaa vasten ei ollut yllätys, että Cocks jyräsi kotiottelussa SM-liigan häntäpäähän juuttuneen Paraisten IF:n. Cocksin tähtipelaajista runsaammalla peliajalla olivat vain lyhyeltä sairauslomalta palannut kapteeni Teemu Tamminen ja joukkueen sentteri Davor Basaric. Laajaa pelaajarotaatiota kierrättänyt ja jopa kahta A-junioripelaajaa käyttänyt Cocks rullaili kevyellä jalalla tulostaululle murskaluvut 36–19 (22–8).

Kovin päät painuksissa eivät paraisten pelaajatkaan kentältä lähteneet.

Runkosarjan kakkonen ja kahdeksas kuuluvat nokkimisjärjestyksessä odotetusti eri kastiin.

– Tiesimme, että häviämme. Onnittelut Cocksille hienosta pelistä, PIF:n päävalmentaja Marco Brezic sanoi.

 

Cocks aloitti kamppailun normaalilla pelitahdillaan ja reilussa kolmessa minuutissa tilanne oli jo tyly 5–0. Äärettömän epätasaisen avausjakson parasta antia olivat Cocksin kolmosmaalivahdin Kalle Alanderin huikea torjuntavire, sekä jakson lopussa kentälle tulleet A-junnut, Leevi Viita ja Miro Viitamäki. Kumpikaan ei vielä avausjakson loppuminuuteilla saanut maalitiliään auki, mutta toisella puoliajalla alkoi tilastomerkintöjä jo kertyä. Viitamäki upotti kaksi maalia ja Viita yhden, joten nuorukaiset täyttivät hienosti paikkansa Eurokentillä koulittujen ammattilaisten rinnalla.

Perjantaina ennen Norjassa pelattua Mestareiden liigan ottelua hammastulehdukseen sairastunut Tamminen sai paljon peliaikaa ja myös vapaat kädet tehdä maaleja. Tamminen kiitti saamastaan luottamuksesta ja viimeisteli peräti 11 maalia. Hyvällä otteella kentällä aiheuttivat vastustajan puolustukselle sekaannusta myös pelinrakentaja Sasa Puljizovic sekä keskushyökkääjä Basaric.

Heistä varsinkin Basaric on kasvanut syyskaudella avainpelaajaksi. Kun Yury Lukyanchuk loukkaantui edellisessä Mestareiden liigan kotiottelussa, peri Basaric hänen ruutunsa. Norjassa Basaricin kädestä syntyi kuusi maalia. Paraisia vastaan ykkössentteri upotti seitsemän osumaa.

– Elverum-ottelu oli yksi suurimmista peleistä ja menestyksistä urallani. Harmi, että kuitenkin lopulta hävisimme sen ottelun, Basaric pohti.

– Ehkä meillä on tällä hetkellä liian pieni joukkue. Muutama avainpelaaja on loukkaantuneena ja 2–3 peliä viikossa 7–8 pelaavalle miehelle on vähän liikaa. Onneksi nyt on neljän päivän lepo edessä.

– Katsotaan, mitä sen jälkeen tapahtuu, Basaric hymyili. HäSa

Päivän lehti

21.1.2020