Urheilu

Cocks ryösti pisteet Siuntiolta – Kaksijakoinen ottelu oli loppuun saakka riihimäkeläisten hallinnassa

Cocks kävi Siuntion kimppuun laajalla rintamalla. Kahdesti osunut Nils Kreicbergs oli yksi yhdestätoista maalintekijästä. Kuva: Jari Kohonen
Cocks kävi Siuntion kimppuun laajalla rintamalla. Kahdesti osunut Nils Kreicbergs oli yksi yhdestätoista maalintekijästä. Kuva: Jari Kohonen

Käsipallon SM-liigan nelonen isännöi yhtä sijaa ylempänä majailevaa Riihimäen Cocksia keskiviikkona. Runkosarjan pisteissä jo selkeästi erottunut kärkikolmikko on omalla tasollaan kentälläkin. Sen myös Cocks osoitti. Helsingin Dickeniä ja kärkipaikkaa pitävää Karjaan BK-46:tta jahtaava Cocks vei selkeän voiton maalein 21–29 (11–18). Näin riihimäkeläiset nousivat jo tasapisteisiin Dickenin kanssa. Samalla ero edelleen neljäntenä jatkavaan Siuntioon venähti jo kahdeksan pisteen suuruiseksi.

Ajoittain ailahtelevasti pelannut Cocks oli nyt vahvasti tilanteen päällä alkuvihellyksestä alkaen. Riihimäkeläiset tekivät asemapelissä tasaiseen tahtiin maaleja. Teemu Tamminen, Yury Lukyanchuk, Nils Kreicbergs, Vitalie Nenita, Roni Syrjälä ja peliä pyörittänyt pelinrakentaja Sasa Puljizovic saivat jokainen oman maalitilinsä auki jo kun peliaikaa oli kulunut 12 minuuttia.

Myös puolustuspelaaminen oli hyvällä tasolla. Aliaksandr Markelau sai Cocksin maalissa myös torjuntavireen päälle, joten siuntiolaiset olivat alusta alkaen suurissa vaikeuksissa.

Neljän maalin karkumatka aiheutti Siuntion vaihtopenkillä toimenpiteitä ja aikalisän jälkeen joukkue teki pelaajavaihtoja. Kovin suuria muutoksia ei voimasuhteisiin kuitenkaan tullut, joten Cocks vei ansaitusti avausjakson seitsemän maalin erolla.

Toisella jaksolla riihimäkeläisjoukkue ei enää saanut parastaan irti.

Vauhti hiipui ja keskittyminen herpaantui, mikä heijastui tehottomuutena. Lopulta Siuntio hävisi toisen puolituntisen vain yhdellä maalilla.

– Pitkästä aikaa saatiin hyvä peli, vaikka toisella jaksolla fokus hetkeksi katosi, ottelun parhaana palkittu Cocksin kapteeni Tamminen kuvaili.

Samoja piirteitä pelissä näki myös joukkueen päävalmentaja Gintaras Savukynas.

– Ensimmäinen puoliaika oli hyvä. Peli kulki kontrolloidusti. Toisella ote jo vähän herpaantui, mutta tärkeintä on, että saatiin pisteet, Savukynas tiivisti. HäSa

Päivän lehti

29.3.2020