Urheilu

Cocks sai otteen Dickenistä ja mestaruudesta – "Tänään me olimme halukkaampia"

Dicken taipui evakko-Cocksin alivoimakäsittelyssä lähes täyden tunnin hikisen painin jälkeen.
Nico Rönnberg oli Cocksin voiton avainpelaajia. Seitsemän maalia viimeistellyt takamies oli mies paikallaan erityisesti pelin kriittisillä hetkillä. Kuva: Jari Kohonen
Nico Rönnberg oli Cocksin voiton avainpelaajia. Seitsemän maalia viimeistellyt takamies oli mies paikallaan erityisesti pelin kriittisillä hetkillä. Kuva: Jari Kohonen

Taistelu käsipallon suomenmestaruudesta kallistui sunnuntaina taas aavistuksen Riihimäen Cocksille. Cocks voitti Siuntiossa pelatun kotiottelunsa niukasti 28–25. Näin mestaruus voi ratketa keskiviikkona, kun joukkueet kohtaavat Helsingissä neljännessä loppuottelussa.

Äärimmäisen tasainen kamppailu kääntyi vasta loppuhetkillä riihimäkeläisille, vaikka alku näytti siltä, että Cocks marssii selkeään voittoon.

Vielä perjantaina olkapäätään varonut Nico Rönnberg oli nyt pelipäällä. Takamies mätti Cocksin ensimmäisistä viidestä maalista neljä ja Dickenin puolustus oli hetken ymmällään.

Cocks käväisi parhaimmillaan kuuden maalin karkumatkalla. Jakson lopussa Dicken sai kuitenkin oman hyökkäyspelinsä parempaan kuosiin.

Cocksin puolustustaktiikkaan kuului, että helsinkiläisten pelinrakentaja Benny Broman otettiin erikoisvartiointiin. Ratkaisu oli alussa halvaannuttanut hyökkäysten rakentelun.

Lopulta Dicken kehitti pienen kirin muutamalla hyökkäystaktiikkaansa.

Veljekset Max ja Robin Granlund, sekä liettualaissentteri Tadas Stankevicius hämmensivät nyt riihimäkeläispuolustusta. Osin myös Dickenin maalivahdin Mikael Mäkelän huikean torjuntavireen ansiosta riihimäkeläisten karkumatka kaventui juuri ennen taukoa enää kahteen maaliin.

Dickenin hyvä vire kesti toiselle jaksolle. Max Granlund jatkoi heti jakson alussa maalintekoa ja kamppailu eli pitkään tasaisena siten, että Cocks meni johtoon ja Dicken nousi tasoihin.

Kahdeksan minuuttia ennen loppusummeria Cocksin kapteeni Tamminen vei rohkealla heitollaan joukkueen jälleen tärkeään maalin johtoon. Vain Mäkeläin pelastukset näyttivät enää pitävän Dickenin pelissä mukana.

Ote näytti siirtyneen riihimäkeläisille, kunnes Andrei Novoselov sai jäähyn. Jäähy ei kuitenkaan koitunut Cocksin kohtaloksi. Pikemmin joukkue sai viritettyä hurjan pelivireen alivoimalla.

Ensin sentteri Davor Basaric pelasi tilaa viivalle ja vei Cocksin johtoon. Myös Vitalie Nenita ehti rokottaa alivoimalla, joten kotijoukkue siirtyi jo kahden maalin johtoon. Max Granlund viimeisteli toisessa päässä tarkan asemapelikuvion päätteeksi ja vajaat kolme minuuttia ennen kamppailun päätymistä maaliero oli taas kutistunut yhteen.

Viimeisen minuutin käynnistyttyä Tamminen kurotti kätensä pallon eteen puolustuksessa ja Cocks sai todella tärkeän katkon aikaan. Rönnberg viimeisteli maalin ja Cocks lisäsi painetta ottamalla johtoasemassa aikalisän.

Aikalisän jälkeen pelattiin kuvio, jossa Novoselov oikeasta laidasta jallitti pallon Mäkelän ohi. Näin Cocks vei kamppailun kolmella maalilla.

– Nämä pelit vie se, joka haluaa enemmän voittoa. Tänään me olimme halukkaampia. Lisäksi tuntui siltä, että pelaamme paremmin alivoimalla kuin tasakentällisin, Tamminen virnisti. HäSa

Päivän lehti

11.7.2020