Urheilu

Cocks siirtyi käsipalloliigan kärkeen niukalla voitolla

Cocksille niukka, mutta arvokas voitto Karjaalta.
Cocksin keskushyökkääjä Yury Lukyanchuk raatoi kentän molemmissa päissä ja oli tärkeä linkki pisteryöstössä. Lukyanchuk palkittiin ottelun parhaana pelaajana.

Käsipallon SM-liigan kärkijoukkueet BK-46 ja Cocks kohtasivat keskiviikkoiltana Karjaalla. Runkosarjan kärkipaikkaa puolustanut BK joutui kotiareenallaan taipumaan jännitysnäytelmän päätteeksi niukasti yhdellä maalilla. Cocksin Bojan Zupanjac viimeisteli loppuhetkillä kaksi maalia ja sinetöi yhden maalin voiton lukemin 22–23 (12–9).

Kamppailu alkoi kotijoukkueen komennossa. Cocks ei omaa hyökkäyspeliään saanut kunnolla rullaamaan. Joukkue oli joulutauon jälkeen ehtinyt kokoontua vasta kahdesti harjoituksiin. Osasyynsä oli myös sillä, että karjaalaislähtöinen Nico Rönnberg istui katsomossa. Olkapäävamma vaatii vielä lepoa.

 

BK:n maalivahti Bogdan Klepa oli viimeisenä lukkona vaikeasti ohitettava ja kun energisten karjaalaisten hyökkäyspeli toimi, kävi kotijoukkue jo 8–2 johdossa.

Cocks hilasi maalieroa kuitenkin umpeen kapteeninsa Teemu Tammisen johdolla. Roni Syrjälä käynnisti takaa-ajon ja myös Tamminen, Yury Lukyanchuk sekä Vitalie Nenita saivat onnistumisia.

BK:n paras maalintekijä Sebastian Säkkinen sai ratkaisuhetkillä jäähyn.

Bojan Zupanjac rokotti samasta tilanteesta annetusta rangaistusheitosta Cocksin johtoon, kun peliaikaa oli jäljellä kaksi minuuttia. Zupanjac oli terävänä myös seuraavassa hyökkäyksessä ja runsas minuutti ennen peliajan täyttymmistä Cocks johti ensi kertaa kahdella maalilla.

 

BK teki 12 sekuntia ennen loppusummeria kavennusmaalin, mutta Cocks vei voiton.

– Peli ei ollut aivan kauniimmasta päästä. Joukkueena tehtiin aivan liikaa teknisiä virheitä, Cocksin päävalmentaja Gintaras Savukynas summasi. HäSa

Päivän lehti

20.2.2020