Urheilu

Cocks taipui toisella jaksolla

Käsipallo Cocks–Anaitasuna 28–33

Hämeenlinna

Riihimäen Cocks pelasi käsipallon EHF-cupissa kolme kotiotteluaan Hämeenlinnan Elenia-areenassa ja hävisi niistä jokaisen.

Sunnuntaisen ottelunsa espanjalaista Helvetia Anaitasunaa vastaan Cocks aloitti hyvin. Se johti ensimmäistä jaksoa parhaimmillaan 17–13.

Toisen jakson alussa Anaitasuna käänsi pelin itselleen ja saalisti voiton maalein 33–28 (17–18).

– Ensimmäinen jakso oli meiltä hyvä. Ei olisi kuitenkaan pitänyt päästää neljän maalin johtoasemassa vastustajaa tasoihin jakson lopulla. Meillä olisi pitänyt olla silloin enemmän malttia ja kärsivällisyyttä. Toiselle jaksolla espanjalaiset tulivat hyvällä sykkeellä. Me teimme virheitä ja vastustaja pääsi tekemään rakoa, arvioi Cocksin paras pelaaja Nico Rönnberg.

Hän heitti ensimmäisellä jaksolla seitsemän maalia ja sai hyvin tulitukea Teemu Tammiselta. Rönnbergin koko ottelun maalisaldo nousi kymmeneen. Tamminen ei toisella puoliskolla päässyt maalin makuun.

Cocksin toiseksi paras maalintekijä oli Yury Lukyanchuk kuudella osumallaan.

Toisen jakson alussa Cocksin pelaaminen oli vaisua ja huolimatonta, Ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana se pystyi tekemään vain yhden maalin, kun Rönnberg onnistui rankkarissaan – Anaitasuna pääsi viiden maalin karkumatkalle, josta se ei enää taipunut.

– Mielestäni meillä on yhtä hyvä joukkue kuin Anaitasunalla. Espanjalaiset pelasivat kuitenkin viime kaudellakin tätä lohkovaihetta. Mekin olemme nyt saaneet rutiinia näihin peleihin ja auttaa meitä ensi kaudella. Pelit EHF-cuoissa ovat kovia. Lohkovaiheessa ei ole mukana huonoja jengejä, Rönnberg sanoi.

Suomessa Cocks on tällä kaudella ollut voittamaton ja se on selvittänyt tiensä myös Baltian cupin välieriin.

– Ei ole aina helppoa lähteä pelaamaan tällaisten pelien jälkeen liigattelua Paraisille. Ammattilaisen on kuitenkin oltava täysillä aina mukana. Jo viime kaudella näimme, että vaikeuksia tulee, ellemme ole liigaotteluissa täydessä iskussa, Rönnberg tuumi.

Cocks pelaa EHF-cupissa kauden viimeisen ottelunsa ensi lauantaina Kasselissa Saksassa. Vastassa on MT Melsungen, joka tarvitsee kotivoiton jatkopaikkaan.

Elenia-areenaa Rönnberg pitää ”hienona hallina”.

– Kyllä täällä on hyvä pelata. Kotihalli on tietysti aina kotihalli, mutta hyvin me täälläkin pelasimme. Ei siinä niin surta eroa lopulta ole. Yleisöä olisi saanut täällä olla kuitenkin enemmän.

Cocksin hämeenlinnalainen toiminnanjohtaja Tommi Lindroos piti Hämeenlinnassa pelattuja EHF-cupin otteluita kovana rypistyksenä seuraväeltä ja kaikilta vapaaehtoisilta.

– Antoisa kokemus. Taloudellisesti tämä tulee tietysti kalliiksi. Tulot eivät kata menoja. Onneksi yhteistyökumppanit auttavat.

Lindroos kehui Elenia-areenaa pelipaikkana.

– Puitteet ovat kunnossa ja yhteistyö henkilökunnan ja liikuntahalliyhtiön edustajien kanssa on sujunut erittäin hyvin.

Asiasanat

Päivän lehti

27.5.2020