Urheilu Riihimäki

Cocks tarjoili vantaalaisille käsipallon oppitunnin

Riihimäkeläiset ottivat paikkansa liigan kärjessä.
Cocksin kasvatti Miro Viitamäki sai runsaasti peliaikaa ja käytti sen tehokkaasti. Nuorukainen viimeisteli kaksi maalia ja pelasi myös puolustuksessa erinomaisesti.

Riihimäen Cocks paketoi keskiviikkona kotikentällään käsipallon syyskauden tyylillä. SM-liigan kahdeksanneksi jumiutunut Vantaan Atlas pysyi alkuvihellyksestä loppusummeriin täysin kontrollissa. Cocks vei ottelun suurinumeroisesti 34–16 (18–6) ja siirtyi samalla liigan ykköspaikalle.

Jo ensi minuuteista alkaen kentällä vallitsivat kaksijakoiset tunnelmat.

Cocks pelasi rennosti ja joukkueen pelihuumori oli kunnossa. Atlaksen kohdalla ilmeet olivat tunnerekisterin toisesta laidasta. Joukkuetta vaivanneet loukkaantumiset olivat kaventaneet miehistöä ja junioripitoinen ryhmä puristi palloa hermostuneesti.

Kotijoukkue pystyi pelaamaan vastustajalta tilan ja ajan pois hyökkäyksistä, joten peli painottui vahvasti vantaalaisten puolustuspäähän. Siellä riihimäkeläiset pääsivät herkuttelemaan.

Vastustajan puolustus avautui kerta toisensa jälkeen. Erityisesti André Udd ja Teemu Tamminen hyödynsivät kevyen puolustuksen tarjoamia mahdollisuuksia. Runsaan 12 minuutin pelin jälkeen Cocks oli jo kahdeksan maalin karkumatkalla, joten jakson lopussa joukkue saattoi ajaa sisään uusia kuvioita.

Cocksin akatemian nuori pelimies Miro Viitamäki pääsi juniorikaartista ensimmäisenä kentälle. Viitamäki kiitti luottamuksesta pistäen pallon maaliin ensimmäisen kerran jo ajassa 18.14. Toisella jaksolla Viitamäki ja hänen lisäkseen Akatemiasta edustukseen nostettu Leevi Viita saivat runsaasti peliaikaa. Erityisesti Viitamäki osoitti riittävää kypsyyttä ja röyhkeyttä. Toinen maali syntyi vajaat kymmenen minuuttia ennen ottelun päättymistä. Lisäksi Viitamäki katkoi useita Atlaksen hyökkäyksiä oivaltavilla nousuilla puolustuksessa.

Vaikka Viita jäi tällä kerralla ilman maaleja, oli myös hänen otteissaan jo selkeää valmiutta liigatasolle. Kentän ykkösmies oli kuitenkin Tamminen. Kapteeni oli osan toisesta puoliajasta erikoisvartioinnissa, mutta silti Tammisen kädestä lähti kaikkiaan kahdeksan maalia. Tamminen nousi jo edellisessä pelissä SM-tason kaikkien aikojen maalintekijätilastossa kakkospaikalle. Keskiviikon jälkeen miehen maalisaldo on hurja 2 572. Udd saavutti Atlas-ottelussa 200 maalin rajapyykin.

– Tästä voi nyt hyvillä mielin jäädä joululomalle, Tamminen naurahti.

Tasoltaan melko vaatimattomassa ottelussa Cocksin junioreiden hieno esiinmarssi lämmitti myös kapteeni Tammisen mieltä.

– Harmi, että Elmeri (Kivipato) oli tänään kipeänä. Mutta muut junnut pelasivat hyvin. Vielä kun Mirokin (Viitamäki) kävisi enemmän edustuksen treeneissä, ei jännittäisi noin paljon. Toivottavasti nämä maalit tuovat nyt vähän lisää rohkaisua, että hän alkaisi aktiivisemmin käydä meidän mukana treeneissä. Samaa puuroa me syödään. Sitä nopeammin he pääsevät tähän mukaan, mitä aikaisemmin alkavat olla ringissä myös harjoituksissa täysipainoisesti, Tamminen pohti. HäSa

Päivän lehti

23.1.2020