Urheilu

Cocks tehtaili maaleja Porvoon mitalla

Kotikentällään kauden vahvasti aloittanut Porvoon Akilles jäi riihimäkeläisjyrän alle käsipallon SM-liigassa. Porvoolaisten kauden ensimmäinen tappio kirjattiin Riihimäen Cocksille maalein 38–41 (18–23).

Cocksille voitto teki terää. Joukkue pysyi edelleen sarjakärki Dickenin kyydissä, vaikka pelejä riihimäkeläisillä on Baltian liigan takia vähemmän pelattuna. Cocks on nyt ilman pistemenetyksiä sarjakakkosena, kaksi pistettä helsinkiläisjoukkuetta Dickeniä jäljessä.

Sunnuntain ottelu ei ollut maalivahtien eikä puolustuspelaamisen suurta juhlaa. Jo avausjaksolla taottiin tulostaululle numerot, jotka eivät olisi harvinaisia edes täyden peliajan jälkeen. Peli oli vauhdikasta ja maaleja mätettiin huikeat 41 ensimmäisen puolituntisen aikana.

Kotijoukkueen nuoret pelaajat esiintyivät yllättävän pirteästi myös toisella jaksolla. Joukkueen terävät ulkomaalaisvahvistukset Sergiy Shevchenko ja Mihail Kobzev olivat totutun tehokkaita. Kookkaille hyökkääjille ei paljon tilaa tarvinnut antaa, kun Cocksin maaliverkot heiluivat. Shevchenko tykitti peräti 13 maalia, Kobzevkin kahdeksan.

Rutinoitunut Cocks ja etunenässä sen tehomies Teemu Tamminen pitivät joukkueen johdossa loppuun saakka, vaikka porvoolaiset rynnistivät toisen jakson jopa vierastaan tehokkaammin.

– Tänään eivät puolustus ja maalivahdit saaneet oikein yhteispeliään toimimaan. Ei tähän tyytyväinen voi olla, Cocksin valmentaja Kaj Kekki summasi.

Cocksin päivän positiivisiin uutisiin voitaneen lukea uuden vahvistuksen, Roman Protcenkon panos. 23-vuotias venäläinen lunasti häneen ladattuja odotuksia seitsemällä maalillaan.

Asiasanat

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic