Urheilu

Cocks tekee Mestarien liigassa suomalaishistoriaa

Suomalainen käsipalloylpeys, kuusi kertaa peräkkäin Suomen mestaruuden voittanut Riihimäen Cocks on valittu mukaan käsipallon miesten Mestarien liigaan. Euroopan käsipalloliitto EHF päätti asiasta maanantaina Skotlannin Glasgow’ssa, jossa se julkisti kauden 2018-19 Mestarien liigaan osallistuvat joukkueet.

Se merkitsee samalla suomalaista käsipallohistoriaa, sillä Mestarien liigassa ei ole aikaisemmin nähty suomalaisjoukkuetta. Valituista joukkueista Cocks on ainoa ensikertalainen.

– Ihan jäätävin mielin tietysti tieto otettiin vastaan. On tehty töitä koko ajan ja mietitty mitä voidaan tehdä paremmin, Cocksin puheenjohtaja Jari Viita kommentoi.

Siitä tuli nyt palkinto. Mestarien liigassa alkulohkovaiheessa pelaa 28 joukkuetta.

– Toivoimme, että näin kävisi, mutta emme voineet olla varmoja. Nyt on päästy isojen poikien kerhoon.

Viidan mukaan Mestarien liigan paikka on kirvoittanut mielenkiintoa pelaajamarkkinoilla. Cocksin suuntaan on oltu pelaajien toimesta yhteydessä tiuhaan, vaikka uutinen on vasta tuore.

– Päävalmentaja (Gintaras Savukynas) päätti, että tällä ryhmällä mennään. Ei ole tarkoitus lähteä urheilemaan kalliita pelaajia. Mestarien liiga on käsipallon arvostetuin sarja ja olemme saaneet 20 pelaajalta kiinnostunutta viestiä, Viita toteaa.

Mestarien liigan paikka aiheuttaa myös vaatimuksia Cocksin kotiotteluille. Cocks pelasi EHF Cupin ottelunsa Siuntiossa, mutta Folksam-areena ei täytä Mestarien liigan kaikkia säädöksiä ja vaatimuksia.

– Hallin kapasiteetti ei riitä siihen. Ykkösvaihtoehto lienee tällä haavaa Vantaan Energia -areena. Toinen vaihtoehto on kaikki Suomen jäähallit, mutta se ei varmaankaan ole realismia. Hämeenlinnassakin taitaa olla jotain puutteita, sinne pitäisi ilmeisesti tehdä seisomakatsomo. Tässä on mietittävää, ei tule kesälomaa nyt, Viita naurahtaa. HäSa

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic