Urheilu

Cocks vaivatta käsipalloliigan finaalisarjaan

Käsipallo Cocks–Siuntio IF 41–25 Voitot 3–0

Riihimäki

Käsipallon SM-liigan finalistit saatiin selville perjantaina. Riihimäen Cocks otti odotetun kotivoiton Siuntio IF:stä. Riihimäellä päädyttiin lopulta murskalukemiin 41–25 (20–11) ja runkosarjan voittanut Cocks pisti suoraan kolmessa ottelussa välieräsarjan poikki.

Saman teki kotikentällään Raaseporissa Karjaan BK-46. BK sai tosin vääntää pitkän iltapuhteen saadakseen Grankulla IFK:n siltaan maalein 27–25 (13–12). Niinpä loppuottelusarjassa mestaruudesta ottelevat vuosien tauon jälkeen Cocks ja BK.

Cocksin ja Siuntion kolmas kohtaaminen oli tunnelmaltaan kaikkea muuta kuin play off -mittelö. Maanantaina kotonaan hävinnyt Siuntio tuli kentälle jo valmiiksi nujerrettuna. Vierasjoukkueen päävalmentaja Kaj Hagman oli repiä hiukset päästään, kun päät painuksissa hyökkäyksiinsä kävellyt joukkue tyrkytti ratkaisun avaimia Cocksille.

Vain parin hyökkäyksen ajan orastavaa haastamista yrittäneet siuntiolaiset törmäsivät heikkoon viimeistelyyn ja Cocks-vahdin Vitalii Shitskon loistaviin torjuntoihin. Kun pallo ei päätynyt maaliverkkoon, latistui vähäkin yritteliäisyys. Teemu Tammisen ja Nico Rönnbergin määrätietoiset hyökkäykset katkaisivat selkärangan lopullisesti.

Tavallaan kiusallista molempien joukkueiden kannattajien näkökulmasta oli se, että tässä vaiheessa peliaikaa oli vielä karvaat 55 minuuttia jäljellä. Leijonanosa ottelusta olikin Cocksin leikittelyä ja alistuneen Siuntion kiukuttelua. Siuntion maalivahti Rony Leven teki joukon huippupelastuksia, mutta ihmeisiin ei yksi mies pystynyt.

Levenkin sai lopulta tarpeekseen kakkosjakson puolivälissä. Cocksilaiset sen sijaan eivät saaneet tarpeekseen. Siuntio otti typeriä jäähyjä ja tarjosi lisäksi riihimäkeläisille tarpeettomilla repimisillä rangaistusheittoja. Hagman yritti puhaltaa henkeä joukkueeseensa pronssipelejä varten peluuttamalla alivoimalla kuutta kenttäpelaajaa ilman maalivahtia. Cocks kiitti ja kuittasi heittämällä kolme maalia tyhjiin.

Koko show oli muutenkin kummallisen toispuoleinen, mikä sai valmentaja Hagmanin todella pettyneeksi. Vaikka joukkuetta vaivasi flunssaepidemian vuoksi vajaamiehisyys, ei sekään selittänyt surkeaa esitystä.

– Kun tullaan tänne ja on jo 2–0 selässä, niin vaikka kuinka yrittäisi sanoa, että pelataan kuitenkin hyvä peli, ei ole realistista odottaa mitään ihmeitä. Mutta ei silti olisi tarvinnut pelata kauden huonointa peliä juuri tänään, Hagman harmitteli.

13 maalia heittänyt Teemu Tamminen nautti täysin siemauksin yleisön suosionosoituksista pelin päätyttyä.

– Se on sitten seuraavaksi finaali, Tamminen iloitsi.

Siuntion varhaista alistumista Tamminen ei pitänyt yllättävänä.

– Meillä oli tänään peliin hemmetin hyvä alku. Vitalii (Shitsko) otti heti alkuun hyvät torjunnat ja päästiin kontraamaan nopeilla. Kun voitot on jo 2–0 ja taululla 3–0, on ymmärrettävää, että vastustajalta loppuu suurin into, Tamminen hymyili.

– Niillä oli paukut aika vähissä. Meillä on sikäli hyvä tilanne, että kun vaihdetaan penkiltä ukkoja kentälle, ei taso laske yhtään. Meillä ei ole ykkös- eikä kakkoskentällisiä, meillä on kaksi ykköskenttää, Tamminen virnisti.

Asiasanat

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic