Urheilu Riihimäki

Cocks verrytteli voittoon turkulaisten kustannuksella

Elmeri Kivipato esiintyi ensi kertaa liigatasolla kotiyleisön edessä. Puntti ei tutissut, sillä 18-vuotias sentteri iski kamppailussa kaksi maalia.

Riihimäen Cocks lunasti vahvalla rutiinilla käsipallon SM-liigapisteet kotikentällään keskiviikkona. Turun IFK oli vastaantulija heti alkuvihellyksestä lähtien, joten Cocks korjasi vaivattoman murskavoiton maalein 40‒25 (22‒10).

Lisäpisteillä Cocks vahvisti asemiaan runkosarjan kolmospaikalla. Tosin Cocks on pelannut ottelun vähemmän kuin kärkijoukkueet BK-46 ja Dicken.

Kukaan tuskin odottikaan, että runkosarjan keskikastin pohjalla rimpuilevat turkulaiset aidosti haastaisivat Mestareiden liigassa marinoituneen tuoreen Suomen cup -voittajan. Niin ajateltiin myös riihimäkeläisleirissä. Kokoonpano oli niin pöytäkirjassa kuin kamppailun aloituksessa melko poikkeava. Vähemmälle peliajalle jääneet cocksilaiset saivat nyt antaa näyttöjä.

Mestareiden liigan paras maalintekijä Nico Rönnberg ei ollut edes illan kokoonpanossa.

– Kävin magneettikuvissa olkapäästäni. Lääkäri suositteli neljän viikon lepoa, mutta katsotaan nyt, jos kuitenkin pelaisin viikonloppuna Baltian liigan matseissa. Joka tapauksessa joulutauko tulee minulle ihan hyvään paikkaan, Rönnberg mietti.

 

Kuten Rönnberg itsekin arveli, ei ÅIFK:n kaatamiseen hänen panostaan kaivattu. Samaa pelipaikkaa pelaava André Udd oli Rönnbergin veroinen tykkimies heti avausjaksolla. Turun maalivahti Aku Kuusisto haroi turhautuneena hiuksiaan, kun Udd pommitti yhdessä pelinrakentaja Oleksandr Kyrylenkon kanssa ripeällä tahdilla Cocksin kolmen maalin karkumatkalle.

Vajaassa vartissa kamppailu oli käytännössä taputeltu, joten Cocks palkitsi kotiyleisön juoksuttamalla kentälle akatemiajoukkueen sentterin Elmeri Kivipadon. Ensi kertaa liigatasolla kotikentällään esiintynyt 18-vuotias nuorukainen otti tehtävän vastaan isolla itseluottamuksella.

Hän lunasti heti ensimmäisessä hyökkäyksessään Cocksille rangaistusheiton. Vielä ennen taukosummeria Kivipato oli onnistunut kahdesti maalinteossa, joten kotikentän kuparinen oli rikottu komeasti.

Toisella puoliajalla Cocks ajoi sisään uusia pelikuvioita viikonvaihteessa pelattavia Baltian liigan otteluita varten. Kokeilujen tiimellyksessä joukkueen kapteeni Teemu Tamminen leikitteli yhdeksän maalia.

Udd sai hänkin kokoon kahdeksan maalia, joten Rönnbergin tuuraaja suoriutui urakastaan jälleen mallikkaasti. Myös koko ottelun pelannut maalivahti Kalle Alander sai loistaa. Huimat 16 torjuntaa osoittivat, ettei maajoukkuetehtävien jatkuminen olisi keväällä yllätys. HäSa

Päivän lehti

23.1.2020