Urheilu

Cocksille historiallinen voitto

Riihimäkeläiset juhlivat ensimmäistä voittoaan Mestareiden liigassa.
Nico Rönnberg oli hurjassa vauhdissa sunnuntaina. Kymmenen maalia tekivät hänestä paitsi historiallisen voiton takuumiehen, myös liigan maalipörssin kärkinimen.

Riihimäen Cocks on ensimmäinen suomalaisjoukkue Euroopan käsipallon korkeimmalla sarjatasolla. Nyt seura on lopulta saanut Mestareiden liigassa myös voittoputkensa auki. Sunnuntaina Vantaalla Cocks riisti erinomaisen kurinalaisella joukkuepelillä sarjapisteet sveitsiläiseltä Wacker Thunilta maalein 31–29 (14–18). Voitto varmisti sen, että Cocks on D-lohkon viides, kun yksi kierros on pelaamatta.

Kamppailu oli kolmijakoinen. Alussa Cocks hallitsi peliä hienokseltaan.

Kun Wackerin maalivahti Flavio Wick sai juonesta kiinni, alkoivat Cocksin ongelmat. Wick sai Cocksin laitahyökkääjät Teemu Tammisen ja Andrei Novoselovin kuriin ja samalla torjunnat tarjoilivat mahdollisuuden nopeisiin läpiajoihin.

Sveitsiläisten korkea puolustus otti hyökkääjiä kovaotteisesti.

Erityisesti Cocksin takamiesten heitot jäivät vaatimattomiksi, kun heittotilaa ei yksinkertaisesti ollut. Kaukoheitot ainoastaan kasvattivat Wikcin torjuntaprosenttia. Lisäksi Cocksin Viktor Kovalenko sai hankalaan saumaan jäähyn, kun riihimäkeläisten hienoinen johtomarginaali oli juuri kääntynyt maalin tappioksi. Cocks pelasi jäähyn aikana ilman maalivahtia ja Wacker rokotti kahdesti tyhjiin.

Kun Cocks alkoi vähitellen jäädä alakynteen, purkautui kiire lisääntyneinä virheinä. Näin Wacker pääsi jopa kuuden maalin karkumatkalle.

 

Toisen puoliajan alku näytti vielä hetken riihimäkeläisittäin huonolta.

Vaikka hosuminen oli jäänyt tauolla pukukoppiin, oli Wackerin puolustuksen murtaminen jonkin aikaa ongelmallista. Sveitsiläisten ote herpaantui pelin vanhetessa erityisesti puolustuksessa. Cocks pystyi säilyttämään saman vauhdin ja kurinalaisen joukkuepelaamisen, mikä alkoi hyökkäys hyökkäykseltä tuottaa tulosta.

Cocks nousi Tammisen, Novoselovin, Nico Rönnbergin ja maalissaan hyvää työtä tehneen Vitalii Shitskon ansiosta vähitellen ensin parin maalin päähän, sitten tasoihin ja vihdoin reilut kahdeksan minuuttia ennen ottelun loppua johtoon.

Vaikka Cocks teki töitä koko miehistönsä voimin, nousi Rönnberg ottelun sankariksi. Peräti kymmenen maalia latonut takamies nousi koko Mestareiden liigan maalipörssissä ykköspaikalle, mikä sekin on suomalaista käsipallohistoriaa.

– Jostain syystä ne laittoivat huonoimmat puolustajat minua vastaan. Me pelattiin kurinalaista peliä ja saatiin tehtyä hyvin heittopaikkoja. Niistä oli helppo laittaa pallot maaliin, Rönnberg kuvaili.

– Koko joukkue pelasi erinomaisesti. Toinen puoliaika pelattiin parhaalla tasolla, mitä Cocks on koko kaudella pelannut. Pidimme pään kylmänä, vaikka ne yrittivät puolustuksessa kovalla repimisellä päästä meidän paidan alle. Selkäranka kesti, Rönnberg kiitteli.

Myös Wacker Thunin takamies Nicolas Jann Suter antoi ottelun jälkeen riihimäkeläisille tunnustusta.

– Cocks pelasi koko 60 minuuttia omalla tasollaan ja teki töitä joukkueena. Me olimme avausjaksolla hyviä, toisella epäonnistuimme pahasti, Suter tiivisti. HäSa

Päivän lehti

3.8.2020