Urheilu

Cocksille jälleen voitto SM-liigassa

Riihimäen Cocks otti odotetusti käsipallon ylemmässä jatkosarjassa kotivoiton maanantaina. Iltaottelussa kaatui vierailija Vantaan Atlas maalein 31–21 (15–7). Toistaiseksi Cocks on voittanut kaikki kotimaan liigan ottelunsa, joten joukkue luonnollisesti johtaa myös ylempää jatkosarjaa selvästi. Pisteitä on koossa 18, kun sarjakakkosella BK-46:lla pistepussissa on yhdeksän pistettä.

Jos Atlas elättelikin hienoisia toiveita siitä, että Cocks olisi lauantain EHF-kamppailun seurauksena väsynyt, karisti riihimäkeläisjoukkue turhat luulot nopeasti. Nico Rönnberg, Jani Tuominen ja Robin Sjöman käynnistivät maalitehtailun. Toisessa päässä puolustuksen kovuus riisui Atlaksen hyökkäysvitjan aseista. Kalle Alander sai maalissaan myös hyvän torjuntavireen päälle, eikä Cocksin muurin yli tai ohi kurotetut heitot tuottaneet Alanderille suurtakaan tuskaa.

Kotijoukkue rakensi kymmenessä minuutissa 5–1 johdon, mikä hyvin kuvasti pelin painopistettä. Atlaksen maalitykit Sebastian Säkkinen, Anthony Hellakoski ja Erkka Näntö näyttivät junioripelaajilta Cocksin vahvan puolustuksen edessä.

Atlaksen maalivahti Tuomas Laitinen oli toki hänkin hyvässä torjuntavireessä. Riihimäkeläisten laidat Tuominen ja Roni Syrjälä, sekä sentteri Sjöman ja takamiehistä erityisesti Rönnberg olivat kuitenkin niin Laitiselle kuin Atlaksen puolustukselle vaikeita pideltäviä.

Myös Cocksin portugalilaisvasuri Tiago Silva sai lauantain EHF-kamppailusta tutun vireen päälle, kunhan oli ensin muutamien heittojen ajan pitänyt Laitista lämpimänä. Aivan jakson lopulla Laitinen sai maalimerkinnän Cocksin pelatessa alivoimalla ilman maalivahtia. Myös Hellakoski onnistui kavennuksessa, mutta silti taukonumerot olivat vantaalaisittain lohduttomat.

Toisella jaksolla maaliero pysyi läpi jakson kymmenen paikkeilla, sillä Cocks ei vauhtiaan hidastanut ja lisäksi Atlas rikkoi peräti viidesti jäähyn arvoisesti. Jakson lopussa vielä Teemu Tamminen järjesti oman show’nsa. Cocksin viisi viimeisintä maalia lähti Tammisen kädestä.

– Tänään peluutettiin niitä pelaajia, jotka ovat saaneet viime aikoina vähemmän peliaikaa, Cocksin päävalmentaja Gintaras Savukynas hymyili. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

1.6.2020