Urheilu Riihimäki

Cocksille maukas kotivoitto Baltian liigassa – Liettualaisjumbosta ei vastusta

Dragunas Klaipeda taipui maalijuhlissa.
Kun Cocksin peli avausjaksolla hetkeksi hajosi, teki Sasa Puljizovic tärkeitä maaleja. Bosnialainen pelinrakentaja oli muutenkin avainroolissa pelin taitekohdassa. Kuva: Jari Kohonen
Kun Cocksin peli avausjaksolla hetkeksi hajosi, teki Sasa Puljizovic tärkeitä maaleja. Bosnialainen pelinrakentaja oli muutenkin avainroolissa pelin taitekohdassa. Kuva: Jari Kohonen

Riihimäen Cocks jatkoi lauantaina urakkaansa Baltian liigassa ottaen kotona rutiinivoiton Dragunas Klaipedasta. Cocks oli lyhyttä suvantojaksoa lukuun ottamatta selvästi parempi joukkue ja vei voiton maalein 34–25 (17–13).

Voitto nosti riihimäkeläiset lohkon kakkospaikalle SKA Minskin pitäessä edelleen kärkipaikkaa. Liettualaisjoukkue on A-lohkon hännillä ja näytöt kentällä paljastivat sen, miksi joukkueella on koossa vaivainen piste.

Cocks avasi pelin vahvasti ja hetken näytti siltä, että liettualaisvieras jyrätään jo ensimmäisellä jaksolla. Dragunasin puolustus ei saanut riihimäkeläisiä lainkaan kuriin ja Cocks kävi suurimmillaan kuuden maalin johdossa.

Klaipedalaiset kokeilivat alakynnessä ollessaan peluuttaa hyökkäyksissä seitsemää kenttäpelaajaa. Maalivahdin pois ottaminen innosti riihimäkeläiset koettamaan onneaan kaukoheitoilla tyhjään maaliin. Sihti oli hukassa ja lisäksi Dragunasin riskipeli näytti kantavan hedelmää.

Niinpä reilun vartin pelin jälkeen Klaipeda kuroi vähitellen maalieron kahteen.

Vielä jakson lopulla Cocks aloitti aikalisän jälkeen ryhtiliikkeen ja kun hosuminen jätettiin pois, alkoivat pallot löytää maaliin. Sasa Puljizovic iski tärkeään saumaan kaksi maalia ja pelinrakentajan syötöt avasivat muillekin heittopaikkoja. Näin kotijohto venähti uudelleen turvalliseen viiteen maaliin.

Toisen jakson alkuun Cocks otti kentälle varsinaisen ykkösmiehityksensä.

Se näkyi jo ensi minuuteilla. Teemu Tamminen ja avausjaksolla melko vähille tehoille jäänyt Nico Rönnberg juonivat reilussa minuutissa kaksi läpiajoa. Cocksin maalivahti Aliaksandr Markelau piti lisäksi erinomaisilla torjunnoillaan huolta siitä, ettei avausjakson kaltaista yllätysnousua Dragunasilta enää nähty.

Reilu etumatka innosti kotijoukkueen hurlumhei-peliin. Lopun maalihurjastelussa ei maalivahdeille paljon annettu armoa. Eniten maalisaldoaan ehti kaunistella Rönnberg, joka sai kasaan seitsemän maalia. Tamminen ja Bojan Zupanjac mättivät viisi maalia mieheen. HäSa

Päivän lehti

19.1.2020