Urheilu

Cocksille niukka voitto SM-liigan avauksessa

SIF pakotti kotikentällään hallitsevan mestarin ahtaalle.
Nico Rönnberg oli tärkeä pelaaja, kun Cocks otti nihkeän pelin päätteeksi niukan voiton Siuntiossa.

Riihimäen Cocks avasi käsipallon SM-liigan tarjoilemalla jännitysnäytelmän Siuntiossa. Siuntion IF johti kamppailua alussa ja kävi toisellakin jaksolla useasti tasalukemissa. Lopulta hallitseva mestari Cocks vei kamppailun kuitenkin maalein 23–26 (14–11).

Pelin alku antoi viitteitä siitä, että Cocks veisi kamppailun läpihuutojuttuna. Kivenkova avauskentällinen takoi Nico Rönnbergin johdolla suurimmillaan kolmen maalin johdon riihimäkeläisille. Ehkä selkeä alku antoi väärän hyvänolon tunteen, sillä Siuntio nousi Ronny Levenin torjuntojen ja Sten Maasalun maalivainun ansiosta ensin tasoihin. Ja jo ennen puolituntisen täyttymistä kotijoukkue oli karannut reiluun johtoon.

Cocksin suurimmat ongelmat näkyivät puolustuspäässä. Maalissa aloittanut Vitalii Shitsko torjui jähmeästi, eikä puolustus ainakaan helpottanut maalivahdin työtä. Kun puolustuspään katkot jäivät puuttumaan, myös oma hyökkäyspeli kärsi. Vastahyökkäykset lähtivät hitaasti käyntiin, mikä helpotti siuntiolaisten puolustusta.

Cocks ryhdistäytyi toisen jakson aikana. Jo avausjaksolla maaliin vaihdettu Giedrius Morkunas teki hyviä pelastuksia ja tiiviimpi puolustuspeli söi sekin SIF:n tehoja.

Viktar Zaitsau, Oleksandr Kyrylenko, Bojan Zupanjac, sekä läpi ottelun tehokas Rönnberg tykittivät tarvittavat maalit, jotta Cocks välttyi nöyryytykseltä liiga-avauksessaan.

– Oli vaikea peli meille. En sitten tiedä, jos ajatukset olivat monella jo ensi keskiviikon Mestareiden liigan matsissa. Asenne ja keskittyminen ei ollut kuitenkaan tänään hyvällä tasolla, seitsemän maalia viimeistellyt Rönnberg pohti.

– Minulle kaikki pelit ovat samanarvoisia ja keskittymisen pitää aina olla sata prosenttia. Tällaisessa pelissä riittää, jos yksi tai kaksi pelaajaa ovat puolivaloilla liikkeellä. Se tarttuu äkkiä koko joukkueeseen. Hyvää oli se, että huononakin päivänä pystymme silti voittamaan. Nyt pitää katsoa videot ja analysoida ne osa-alueet, missä olimme huonoja. Tässä on vielä kahdet treenit ennen Mestareiden liigan avausta, Rönnberg muistutti. HäSa