Urheilu

Cocksille rutiinivoitto Hangosta – murskajaisissa ei tarvittu eurotähtiä

Juniorit päästettiin irti sarjajumboa vastaan.

Käsipallon SM-liigan sarjajumbo Hangon IK sai keskiviikkona vieraakseen sarjakärkeä ja mestaruutta tavoittelevan Riihimäen Cocksin. Isäntien epäkiitollinen tehtävä osoittautui juuri odotetun kaltaiseksi. Cocks vei ja hankolaiset vikisivät.

Hallitseva mestari viimeisteli tulostaululle murskaavat loppulukemat 14‒28 (7‒13). Voitto vahvisti Cocksin asemaa runkosarjan kolmospaikalla. Kärkikaksikko Dicken ja BK-46 ovat pelanneet yhden pelin enemmän.

Cocks säästeli tähtipelaajiaan ja antoi vaihtopenkille peliaikaa.

Kokoonpanoon oli mahdutettu pari maajoukkueleiritykseen päässyttä junioriakin. Heistä Elmeri Kivipato onnistui maalinteossa ottelun lopussa. Leevi Viita sai hänkin mukavasti peliaikaa, mutta maalitili jäi tällä kerralla nollille.

Jo ottelun alkuminuuteilla riihimäkeläiset ottivat ohjat käsiinsä. Vielä toistaiseksi Mestareiden Liigan ottelut vaihtopenkillä istunut André Udd osoitti, että pelituntuma alkaa olla kunnossa. Nuori takamies pommitti yhdessä liukasliikkeisen keskushyökkääjän Davor Basaricin kanssa Cocksin hyvään alkuvauhtiin.

Cocksin vahva puolustus oli kokemattomalle hankolaisryhmälle vaikea pala, eikä asiaa helpottanut se, että viimeisenä lukkona torjui maajoukkueessakin esiintynyt maalivahti Kalle Alander.

Vaikka avausjakson loppu oli molemmin puolin heikkojen ratkaisujen ja teknisten virheiden sävyttämä, ei kukaan varmasti odottanut toiselta puoliajalta suuria mullistuksia voimasuhteisiin. Cocksin tulivoimaisin kaksikko Nico Rönnberg ja Teemu Tamminen piipahti kentällä, mutta päävastuun kantoivat lopun maali-ilotteluun asti ne pelaajat, jotka ovat Mestareiden Liigassa ja Baltian Liigassa jääneet vähemmälle peliajalle.

Heistä Udd oli paras maalintekijä kahdeksalla osumallaan. Työmyyrä Basaric pommitti viivalta kuusi maalia ja hankki lisäksi vastustajalle tukun rangaistuksia. Serbi palkittiinkin ansaitusti ottelun parhaana pelaajana. HäSa

Päivän lehti

23.1.2020