Urheilu

Cocksille täpärä tappio Mestareiden liigassa

Nico Rönnberg oli maalivireessä, mutta sekään ei aivan riittänyt tuomaan Cocksille ensimmäistä voittoa Mestareiden liigasta. 

Riihimäen Cocks jatkoi keskiviikkona Vantaalla Mestareiden liigassa tiukkojen otteluiden sarjaa. Riihimäkeläisten hallinta päättyi kiusallisesti kymmenen minuuttia ennen loppusummeria ja Dinamo Bucuresti vei äärimmäisen tiukan kamppailun maalein 31–32 (17–15).

Cocks oli isäntä kentällä koko avausjakson ajan. Erittäin kylmäpäinen puolustuspeli ja kontrolloitu hyökkäys oli vierasjoukkueelle myrkkyä. Dinamo Bucuresti käytti puolustuksessa kovia otteita ja se näkyi runsaina rangaistuksina.

Cocksin kapteeni Teemu Tamminen pääsi peräti kuusi kertaa upottamaan pallon maaliin rangaistusheittoviivalta. Osaltaan vierasjoukkueen puolustusta hämmensivät Tammisen ohella Nico Rönnberg ja osan avausjaksosta pelannut Davor Basaric. Rönnbergin kovat heitot upposivat hyvällä prosentilla ja Tammisen sekä Basaricin liike puolustuksen edessä pakottivat bukarestilaiset toistuvasti virheisiin.

Rönnberg, Tamminen, Vitalie Nenita ja oikea laitahyökkääjä Roni Syrjälä tekivät tuhojaan vieden parhaimmillaan Cocksin jo kolmen maalin johtoon.

 

Toisella puoliajalla tahti jatkui ja Cocks näytti karkaavan vähitellen yhä kauemmas Dinamon ulottuvilta. Sitten tapahtui jotain.

Ensin Cocksin kentälle tehtiin muutoksia. Ykköskentällisen pelaajille annettiin lepoaikaa, eivätkä korvaajat saaneet peliä samalla tavalla kulkemaan.

Lyhyen levon jälkeen Tamminen ja Rönnberg palasivat kentälle, mutta samanlaista rulettia ei kaksikkokaan enää saanut pyörimään. Melko yksin puolustuksen läpi tiensä muutamaan otteeseen puurtanut Tamminen hukkasi kaksi heittopaikkaa, eivätkä syötötkään menneet enää perille.

Ajassa 50.13 Dinamo Bucuresti nousi ensi kertaa nopeilla vastaiskuillaan tasoihin. Lopulta virhesuma avitti vieraat niukkaan yhden maalin johtoon, jonka joukkue piti taktisesti kypsällä viivytyspelillä loppusummeriin saakka.

– Kuten odotimmekin, ottelusta tuli todella vaikea meille. Toisella jaksolla saimme omasta rytmistämme kiinni ja pääsimme viimein peliin mukaan, Dinamon päävalmentaja Constantin Stefan huokaisi.

 

Päävalmentaja Gintaras Savukynas oli luonnollisesti pettynyt. Savukunas myönsi, että avainpelaajien kuormittuminen otteluruuhkan keskellä näkyi kentällä.

– Olen todella tyytyväinen joukkueemme henkeen. Mutta tämä on Mestareiden liigaa – ei ole varaa hetkeäkään huilata, eikä ole varaa tehdä sellaisia virheitä kuin tänään tehtiin, Savukynas summasi.

Kapteeni Teemu Tamminen oli erittäin vahva ja joukkueen avainpelaaja loppuminuuttien virheistä huolimatta. Kymmenen maalia viimeistellyt Tamminen ei pettymystään peitellyt.

– Minua ei kiinnosta miten monta maalia tein, olen ainoastaan pettynyt siitä, että joukkueeni hävisi, Tamminen tilitti.

– Meillä ei ole kuin kuusi pelaajaa, jotka pystyvät pelaamaan tämän tason pelejä. Me tarvitaan lisää sellaisia, jotka uskaltaa mennä tilanteissa loppuun asti. Kun keskelle vaihdettiin kolme ukkoa, peli muuttui heti ja me menetettiin johto, Tamminen tuskaili. HäSa