Urheilu Riihimäki

Cocksille tyylikäs voitto Mestareiden liigassa – Rabotnik kaatui lohkovaiheen kauden viimeisessä kotiottelussa

Cocksin Yury Lukyanchuk uurasti kentän molemmissa päissä mustelmia kaihtamatta. Jykevän sentterin kädestä lähti viisi maalia ja valkovenäläinen hankki aktiivisuudellaan lisäksi tukun rangaistusheittoja. Kuva: Jari Kohonen
Cocksin Yury Lukyanchuk uurasti kentän molemmissa päissä mustelmia kaihtamatta. Jykevän sentterin kädestä lähti viisi maalia ja valkovenäläinen hankki aktiivisuudellaan lisäksi tukun rangaistusheittoja. Kuva: Jari Kohonen

Riihimäen Cocks venyi keskiviikkona hienoon voittoon kauden viimeisessä Mestareiden liigan lohkovaiheen kotiottelussaan. Makedonialainen HC Eurofarm Rabotnik oli ennen ottelua tasapisteissä, joten pelissä oli vielä panosta.

Molemmat halusivat välttää C-lohkon jumbopaikan. Siinä tehtävässä Cocks oli tällä kerralla parempi. Riihimäkeläisten pelin taso ei tällä kerralla romahtanut ja se palkittiin niukalla, mutta ansaitulla voitolla maalein 23–21 (13–13). Näin Cocks säilytti edelleen mahdollisuudet nousta jopa lohkon nelospaikalle. Jäljellä on vielä vierasottelu Tatran Presovia vastaan Slovakiassa.

Kamppailun ensimmäinen puoliaika pysyi alusta loppuun äärimmäisen tasaisena. Cocksilla oli hetkittäin hienoinen ote, mutta muutama harhasyöttö päästi vieraat tasanumeroihin ja vielä ennen taukoa johtoonkin.

Molemmat puolustivat kovalla asenteella ja Cocksin Vitalii Shitsko poimi hyviä torjuntoja. Hyvää työtä teki toisessa päässä myös Eurofarmin maalivahti Nikola Mitrevski. Kotijoukkue kuitenkin uurasti Vitalie Nenitan, Yury Lukyanchukin ja Teemu Tammisen uhrautuvalla hyökkäystyöskentelyllä tilanteen lopulta tasanumeroihin.

Vahvaa puolustuspeliä

Toinen jakso jatkui siitä, mihin ensimmäinen päättyi. Eurofarmin maaliin vaihdettu Gladimir Chanevski osoittautui hänkin melkoiseksi torjujaksi.

Chanevski vei Cocksilta kaksi rangaistusheittoa ja niistä toisen missannut Nico Rönnberg törmäsi samaan mieheen kahdesti myös asemapelissä.

Kun riihimäkeläispäädyssäkin puolustus jaksoi loppuun saakka, ei toisen puoliajan jälkimmäisellä vartilla maaleilla juhlittu. Monen tuloksettoman hyökkäyksen ja maalivahtien hienojen torjuntojen jälkeen ajassa 57.52 Nenita viimein onnistui yllättämään Chavenevskin. Cocks siirtyi pitkästä aikaa ottelussa maalin turvin johtoon.

Runsaat puoli minuuttia ennen loppusummeria Eurofarmin huolellisesti valmisteltu hyökkäys päättyi puolustuksen kautta Shistkon näppeihin.

Cocks aloitti ajan pois pelaamisen tarkalla pallottelulla ja joukkueen päävalmentaja Gintaras Savukynas otti vielä viime hetkillä taktisen aikalisän.

Aikalisän jälkeen Cocks taituroi pallon läpi vastustajan avonaisen puolustuksen laitaan, jossa Roni Syrjälä oli vapaana. Syrjälä teki kylmäpäisen ratkaisun ja ohitti tyylikkäästi Chavenevskin. Samalla otteluaika ehti kulua viime sekunneille, joten Eurofarm ei enää ehtinyt aloittaa hyökkäystä.

– Sain kunnian tehdä tänään viimeisen maalin, mutta sillä ei ole väliä, kuka sen tekee. Kunhan saatiin pallo maaliin. Se oli tärkeintä, Syrjälä hymyili.

Savukynas tyytyväinen

Cocksin leiristä paistoi helpottuneisuus. Joukkuetta vaivanneet vatsasairaudet ja flunssat olivat vihdoin jättäneet pelaajat rauhaan.

– Monet pelaajat, jotka ovat olleet sairastuneita, tekivät tänään onnistuneen paluun, josta olen erityisen iloinen. Pelin ratkaisun avain oli puolestaan siinä, että pystyimme nyt varioimaan omaa peliämme, Savukynas summasi.

Eurofarm Rabotnikille tappio oli luonnollisesti kitkerä.

– Meidän ottelumme ovat aina tällaisia, ne ratkeavat vasta viime hetkillä. Tällä kerralla se kääntyi tappioksemme, Eurofarmin päävalmentaja Bozidar Mojsov tuskaili. HäSa