Urheilu Riihimäki

Cocksille voitto Baltian liigassa

Virolainen HC Kehra nurin selvin luvuin.
Vitalie Nenita oli hyvässä iskussa, kun Cocks otti voiton HC Kehrasta Baltian liigan ottelussa.

Riihimäen Cocks teki sen, mitä hallitsevalta mestarilta odotettiin.

Joukkue otti varmalla pelillä perjantaina Riihimäellä täydet Baltian liigan sarjapisteet voitettuaan virolaisen HC Kehran selvin numeroin

33–25 (16–11). Voitollaan Cocks vahvisti asemiaan A-lohkon nelospaikalle. Tosin riihimäkeläisjoukkue on pelannut peräti kolme ottelua vähemmän kuin sarjakärki ZTR Zaporozhye.

Kotijoukkue aloitti heti vahvalla puolustuspelillä. Myös hyökkäyspäässä kulki, sillä Vitalie Nenita tykitti jo avausminuutilla riihimäkeläiset johtoon. Siitä lähtien Cocks vei ottelua pelitapahtumien ja myös numeroiden perusteella.

Tuttu vastustaja Kehra ei tälläkään kerralla pystynyt murtamaan riihimäkeläisten hyvällä asenteella työskennellyttä puolustusta. Vielä keskiviikkona vieraskentällä Karjaalla SM-liigan kärkiottelussa Cocksin otteissa näkyi joulutauko ja yhteisten harjoitusten puute, mutta nyt harhasyöttöjä ja puolustuksen kommelluksia ei enää nähty.

Pelinrakentaja Oleksandr Kyrylenko oli avausjaksolla elementissään ja viimeisteli itse maaleja, mutta ennen kaikkea pyöritti tehokasta hyökkäyspeliä. Nenita ja Teemu Tammisen paikalla vasemmassa laidassa aloittanut Bojan Zupanjac onnistuivat viimeistelyssään hyvällä prosentilla. Niinpä Cocks oli jo reilun vartin kuluttua seitsemän maalin karkumatkalla.

Ryhti säilyi joukkueen otteissa loppuun saakka. Pallo liikkui ja kun joukkueen kapteeni Tamminen avausjakson lopulla tuli kentälle, vauhti kiihtyi entisestään. Tamminen teki peräti kahdeksan maalia ollen joukkueensa tehokkain. Nenita oli myös mies paikallaan kuudella osumalla. Parasta pelissä oli kuitenkin kokonaisuus, josta ei heikkoja lenkkejä löytynyt.

Cocks pelasi ilman tärkeitä takamiehiään Nico Rönnbergia ja Ander Uddia. Molemmat huilasivat kuumeen takia. HäSa

Päivän lehti

10.7.2020