Urheilu Riihimäki

Cocksilta ei vaadittu venymistä liigakauden avausvoittoon – "Onneksi alkukaudesta voi pelata miten tahansa"

Cocks otti kauden ensimmäisen voittonsa toisessa ottelussaan myös kotimaan pääsarjassa.
Bojan Zupanjac palasi sairauslomalta heti hyvillä tehoilla. Laitahyökkääjä iski neljä maalia. Kuva: Jari Kohonen
Bojan Zupanjac palasi sairauslomalta heti hyvillä tehoilla. Laitahyökkääjä iski neljä maalia. Kuva: Jari Kohonen

Varsinaista käsipallon ilotulitusta ei lauantain kotiottelu tarjoillut, kun Riihimäen Cocks otti täydet sarjapisteet Grankulla IFK:lta.

Riihimäkeläisittäin parasta antia olivat loukkaantuneiden pelaajien onnistuneet paluut. Loukkaantumisista alkukaudella kärsinyt Cocks sai kentälle Nils Kreicbergsin ja Bojan Zupanjacin.

Molemmat osoittivat, että peli-ilme on kunnossa ja pallovarmuuttakin löytyy. Sekä Kreicbergs että Zupanjac pistivät pallon maaliverkkoon neljä kertaa. Tempoltaan melko rauhallinen ottelu päättyi lopulta numeroihin 25–19 (15–8). Näin Cocks sai pistetilinsä SM-liigassakin auki.

– Parasta tänään oli se, että saimme kuntoutuneet pelaajat takaisin kentälle. Lisäksi testasimme onnistuneesti muutamia uusia kuvioita puolustuspelissä, Cocksin päävalmentaja Gintaras Savukynas summasi.

Cocks pelasi ilman kapteeniaan Teemu Tammista, joka viime ottelussa sai ottelurangaistuksen. Liigan kurinpitovakiokunta päättää alkavalla viikolla rangaistuksen lopullisen pituuden.

Tammisen puuttuessa Zupanjac sai heti paluuottelussaan paljon vastuuta vasemmassa laidassa. Serbi täytti paikkansa hyvin ja muutenkin hyökkäyspeli rullasi vähintään kohtalaisesti. Cocks kävi avausjaksolla suurimmillaan jo kuuden maalin johdossa, mutta tukku virheitä päästi kauniaislaiset vielä mukaan peliin.

Hyökkäys ei ollut tehokkaimmillaan toisellakaan jaksolla. Näin vieras kavensi ensin Jonathan Almarkin ja hetkeä myöhemmin Ville Viljasen maaleilla neljän maalin päähän.

Lopulta puolustus piti vastustajan kurissa Aliaksandr Tsitoun johdolla ja maalivahti Leevi Koistinen teki Cocksin maalissa hienoja torjuntoja. Näin todellista uhkaa ei Granista enää ollut.

Vierasjoukkueella on nyt koossa pelkkiä tappioita. Se ei kuitenkaan huolestuta Ville Viljasta.

– Onneksi sarjajärjestelmä on sellainen, että alkukaudesta voi pelata ihan miten tahansa. Tosipelit alkavat vasta keväällä, Viljanen laski.

Riihimäkeläispelaaja kuului vuosia Cocksin avauskokoonpanoon ja on urallaan ehtinyt edustaa maajoukkuettakin.

– Fyysisesti olen hyvässä iskussa, mutta nyt kun ensi kertaa kahdeksaan vuoteen pelaan SM-liigassa laitahyökkääjänä, on heittotekniikassa hakemista, neljän vuoden liigatauolta palannut Viljanen naurahti. HäSa

Päivän lehti

27.2.2020